דלג לתוכן
טיפול אנטיביוטי לזיהום באברי המין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/03/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

קראתי באתר לגבי זיהומים בדרכי השתן והמין, וכנראה שיש לי מחלת מין היות שהסימפטומים הם: צריבה בעת מתן שתן והפרשה מהפין. היות ולא קיימתי יחסי מין זה קצת מוזר לי. לכן שאלה אחת היא איך עוד יכולים לקבל את הזיהום הזה, כדי שאדע איך להימנע ממנו בעתיד. בנוסף, נתנו לי טיפול עם ציפרו ודוקסילין, ואני חושב שזה עוזר, אבל קראתי בכמה מקומות שאולי צריך להשתמש בזה תקופה ארוכה על מנת שיחסל לגמרי את החיידק. נתנו לי את הציפרו ל-5 ימים ואת הדוקסילין ל-10. האם זה מספיק? קראתי גם שיש תופעות שנשארות, כגון כאבים וצריבה - האם זה שכיח? מחלות המועברות במגע מיני אכן עוברות במגע מיני, אבל מה שעשוי להשתנות זו ההגדרה לגבי מהם יחסי מין. למשל, חלק יגדירו רק חדירות כיחסי מין, וחלק אחר יגדירו גם יחסי מין אוראליים (מציצות או ליקוקים) כיחסי מין. תבדוק עם עצמך. הטיפול שקיבלת הוא בסך הכול מספק, כיוון שהוא נותן כיסוי טוב לחיידק הכלמידיה ועשוי לתת כיסוי טוב לחיידק הזיבה. חלק מחיידקי הזיבה עשויים להיות עמידים לציפרו ולכן יהיה צורך בטיפול אחר. כמו כן חשוב שגם בן או בת הזוג יטופלו במקביל. יכולות להיות, כמובן, סיבות אחרות לצריבה או הפרשות מאיבר המין, כך שאם הטיפול האנטיביוטי אינו עוזר, יש לפנות שוב לרופא, עדיף אורולוג. בברכה ד"ר איציק לוי

תשובה:
מומחה במחלות זיהומיות
רופאים בתחום
ד"ר תמר פדות קלויזמן
ד"ר תמר פדות קלויזמן עיניים
4.9
( 44 חוות דעת )
"קיבלתי טיפול מקצועי, קשוב וסבלני"
פרופסור חן הופמן
פרופסור חן הופמן דימות
ד"ר חן הופמן מנהל שירות לנוירורדיולוגיה לא פולשנית, אחראי הדמיית מוח בילדים ובעוברים במחלקת הדימות, מרכז רפואי ע"ש שיבא, בית חולים תל השומר
ד"ר אסף אלבגלי
ד"ר אסף אלבגלי אורתופדיה
מנהל שירות ביחידת כף רגל בבית חולים איכילוב
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו