שילוב של פריזמה נגד דיכאון עם רדוקטיל להרזיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/03/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נוטלת במשך כחודש את התרופה פריזמה שניתנה לי על ידי פסיכיאטר כדי למנוע תופעות חרדה ודיכאון קל. אני בדיאטה ובתהליך הרזיה, אך אני חשה שהתיאבון גובר ואני רוצה רק לאכול. האם ישנה אפשרות לשלב רדוקטיל (שניתן לי קודם לכן על ידי הפסיכיאטר) בטיפול הנוכחי שלי על מנת לדכא את התיאבון?

תשובה:
לעיתים קרובות, בהתחלת הפעילות של תרופות נוגדות דיכאון (4 עד 8 שבועות מיום התחלת נטילת התרופה) מופיעים שינויים בתיאבון, אשר אינם שינויים הנמשכים לטווח ארוך. יש אנשים שבתקופה הזו חשים דיכוי של התיאבון, ויש אנשים שחשים עלייה בתיאבון, ומדובר בתופעה חולפת, הנגרמת על ידי שילוב של השפעת התרופה ושל התחלת השיפור במצב הנפשי. התופעה אופיינית ומוכרת בעת טיפול בפריזמה, ולא הייתי משנה כלום בטיפול בשלב זה, אלא ממתינה עוד שבועיים-שלושה כדי לבדוק מה קורה ולאיזה כיוון זה מתפתח. יכול מאד להיות שבעוד שבועות בודדים תחלוף תחושת התיאבון המוגבר, ולכן אינני ממליצה להתחיל בינתיים שימוש בכדור נוסף כעת, רק חודש לאחר שהתחלת ליטול פריזמה. באופן עקרוני, אפשר לשלב פריזמה ורדוקטיל (כאשר כל אחת מהן במינון נמוך), אך זה לא מומלץ! בברכה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית