הסבר תוצאות בדיקת מיפוי עצמות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/04/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 56. במיפוי עצמות נמצאו: קליטה מוגברת בקלקנאוס טוברוזיטי מימין באזור חיבור הפלנטר פסיה ב-mp1 מימין, בטוברקול הגדול בהומרוס מימין, ואי-סדירות קלה בעמוד שדרה כולו, קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים. מה זה אומר? היה לי גידול שפיר בגזע המוח והוא הוצא לפני 4 שנים. היה לי גידול בשד ימין שהתגלה מוקדם והוצא לפני חודש, הוא היה סרטני בשלב 2-1. יש לי כאבים בכתף בזרוע ימין זה זמן רב, ולפי המיפוי אין גרורות.

תשובה:
קליטה מוגברת בבדיקת מיפוי עצמות מעידה על תהליך שמגביר את אספקת הדם לאותו אזור. הסיבה לקליטה מוגברת יכולה להיות שבר, זיהום, גידול או דלקת כגון דלקת מפרקים. לפי המיפוי עצמו לא ניתן לומר איזו מהסיבות היא הגורם, אך ניתן למקם את הבעיה. בבדיקה המתוארת נמצאה קליטה מוגברת בעצמות כף רגל ימין, בכתף מימין ולכל אורך עמוד השדרה. בכף הרגל יתכן שהדבר מעיד על חבלה או דלקת, אך אם אין סימפטומים, אין לייחס לכך חשיבות רבה. הקליטה בכתף בהחלט יכולה להסביר את הכאבים, אך לא ניתן לדעת מהי הסיבה המדויקת על ידי המיפוי בלבד. לשם כך יש לפנות לבירור אצל אורתופד. הקליטה לאורך עמוד השדרה היא עקב שינויים ניווניים, כלומר שינויים החלים בכל אדם עם הגיל ואינם חריגים בגילאי 60-50.אין להם משמעות אם אינם גורמים לסימפטומים. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד