מהו Hypo בבדיקת דם?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 21. מבדיקות רפואיות שעשיתי בגלל סחרחורות וחוסר תחושה ביד שמאל לאחר שינה, עקב תרומת דם שעשיתי לפני שנה, עולה כי ערך ה- Hypo שלי הוא 11 והנורמה היא 4-0. מה זה Hypo? איך אפשר להוריד אותו? רמת ההמוגלובין שלי טובה וגם רמת הברזל.

תשובה:
בספירת דם מתייחסים לצבע של תאי הדם האדומים, המשקף את ריכוז ההמוגלובין בהם. תאי דם אדומים שצבעם חלש נקראים היפוכרומיים (היפו - פחות, כרום - צבע). המשמעות היא שריכוז ההמוגלובין בהם נמוך. מצב זה יכול להיות כתוצאה מחוסר בברזל או בוויטמין B6, כתוצאה משימוש בתרופות מסוימות, זיהומים, מחלות תורשתיות כגון תלסמיה, דימום כתוצאה מכיב קיבה או נטילת אספירין. מומלץ לפנות לרופא המשפחה כדי להשלים את הבירור. הורדת הרמה לנורמה תתאפשר רק על ידי אבחון הסיבה וטיפול בה. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד