בדיקות לצהבת נגיפית של הכבד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקות הדם של בני, בן 8, אשר נערכו לפני כשבועיים, התקבלו התוצאות הבאות: alkp 319.6 ggt 20 pt (seconds) 11.5 hepatitis A igM negative hepatitis A igG positive hepatitis B Surface Ag negative hepatitis B Surface Ab undetectable hepatitis C Ab (EIA) negative לאור התשובות, האם בני זקוק לטיפול כלשהו?

תשובה:
או שהיתה לבנך חשיפה לנגיף הגורם צהבת נגיפית מסוג A בעבר, או שבנך קיבל חיסון כנגד הנגיף. בשני המקרים מופיעים נוגדנים מסוג IgG. נוגדנים אלה מספקים הגנה מפני הדבקה חוזרת בנגיף. צהבת נגיפית מסוג A היא מחלה חדה, ללא נטייה להפוך לכרונית, מתבטאת בכאבי בטן, שלשולים, צהבת בעור ועלייה ברמת אנזימי הכבד. העובדה שאצל בנך, התוצאה בבדיקת הנוגדנים מסוג IgM שלילית אומרת שאין מחלה פעילה. אין בבדיקות עדות להדבקה בצהבת נגיפית מסוג B או C. יש לשים לב שבנך אינו מחוסן כנגד צהבת נגיפית מסוג B: לפי התוצאה hepatitis B Surface Ab undetectable אין לו נוגדנים נגד הנגיף. היום מחסנים את כל היילודים (החל משנת 1992), וזה אומר אומר שבנך לא קיבל את החיסון. יש להחליט אם לחסנו כעת. נגד צהבת נגיפית מסוג C אין חיסון. רמת ה- ALP של בנך מעל הנורמה. אם בנך בן 8, זה יכול להיות בגלל תקופת הגדילה של העצמות. האנזים מצוי בכמות רבה בעצם, וזה יכול להיות המקור לעלייה. אם לא, יש לחפש סיבה אחרת. האנזים נמצא גם בדרכי המרה. ד"ר שירי אורי - אינפומד