פצע באיבר המין הגברי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 31. לאחר שקיימתי יחסי מין הרבה פעמים נוצרה שריטה שהפכה למעין קרע ברוחב 1 ס"מ בחלקו העליון של הפין לפני הכיפה. כחודשיים עברו, וכל פעם זה מחלים קצת וחוזר שוב לאחר קיום יחסי מין. מה עלי לעשות? האם יש צורך בתפרים? האם העובדה שאיבר זה משנה את

תשובה:
פצעים באזור איבר המין עשויים להיות תוצאה של פגיעה מכנית כתוצאה משפשוף, וכן סימן למחלות זיהומייות שונות (בראשן מחלות מין), מחלות אוטואימוניות ועוד. כדי לאבחן את הביע נחוץ מידע רפואי מקיף על ההיסטוריה הרפואית, בעיות גופניות כלליות, היסטוריה מינית (במיוחד יחסי מין לא מוגנים). חשובה מאוד הבדיקה הגופנית הכללית לבירור אופי הפצע על איבר המין. על פי רוב, לא מטפלים בכיבים או בנגעים על איבר המין באמצעות תפרים. מומלץ לפנות בהקדם לרופא עור ומין לבדיקה, בירור וטיפול. ד"ר תהילה חג'ג' - אינפומד