התאמה בין צפיפות העצם בעצמות הזרוע לצפיפות העצם בכל הגוף האם מדידה של צפ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/06/2001
1 דקות קריאה
שאלה:

התאמה בין צפיפות העצם בעצמות הזרוע לצפיפות העצם בכל הגוף האם מדידה של צפיפות העצם (לאשה בגיל הפסקת הווסת) בעצמות הזרוע בלבד משקפת בצורה אמינה את צפיפות העצמות בגוף בכלל?

תשובה:
מחלת האוסטאופורוזיס, הנקראת גם דלדול עצם או בריחת סידן, היא מחלה נפוצה בה יש דלדול מסת העצם ונטייה מוגברת לשברים, בייחוד בחוליות עמוד השדרה, בצוואר הירך ובאמות. הנפגעות העיקריות מהמחלה הן נשים לאחר תום גיל הפוריות. ההתמודדות היעילה ביותר עם המחלה היא מניעתה ע"י גילוי מוקדם וטיפול תרופתי. בדיקת הבחירה לצורך אבחנה, טיפול ומעקב היא מדידת צפיפות העצם ע"י מכשיר בשם DEXA (Dual Energy X- ray Absorptiometry)