רמות גבוהות של פרולקטין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 19. זה כ-5 חודשים היה לי מחזור לא סדיר. ניגשתי לרופאת נשים, עשיתי בדיקת דם ביום השלישי למחזור, והתוצאות היו שרמת הפרולקטין גבוהה: 1079. קבעתי תור לרופא אנדוקרינולוג וגם לבדיקת אולטרסאונד. אין לי כאבי בטן, המשקל שלי תקין, ולא מופרש חלב מהחזה. הרגשתי לאחרונה כמה בחילות, וסבלתי פתאום משיעור יתר בגוף. מה זה יכול להיות? למה אני אמורה לצפות? האם זה יפריע לי בעתיד?

תשובה:
פרולקטין הוא הורמון המופרש על ידי בלוטת יותרת המוח, ותפקידו בעיקר להכין את השדיים להנקה ולייצור חלב. רמת הפרולקטין שנמצאה אצלך אכן חורגת מתחום הנורמה, ונחשבת לגבוהה במקצת. רמה גבוהה של פרולקטין יכולה להיגרם כתוצאה מנטילת תרופות וכתגובה ללחץ, וכן מופיעה בזמן הנקה. כמו כן, כיוון שרמות הפרולקטין עולות בזמן שינה, חשוב לבצע את הבדיקה לפחות אחרי כ-3 שעות עירות. רמה גבוהה של פרולקטין עשויה לגרום לתסמינים שונים כמו אי-סדירות של המחזור (מה שמתאים למקרה שלך), יובש בנרתיק, הפרשות מהשד, אי-פוריות ועוד. חשוב לעבור בירור אצל אנדוקרינולוג על מנת לנסות להתחקות אחר מקור הבעיה. לרוב הטיפול הוא טיפול תרופתי פשוט. אם לא נמצא מקור הבעיה, כדאי לבצע בדיקות הדמיה. עוד על פרולקטין ורמותיו בדם תוכלי לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=55