דלג לתוכן
תסמינים של אי-סבילות ללקטוז לאחר אכילת פירות
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/09/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 39. זה כ-4 שנים אינני צורכת מוצרי חלב כתוצאה מאי-סבילות ללקטוז. טבליות לקט-אייד אך הן אינן מסייעות לי. לאחרונה אני חשה סימפטומים דומים לאלה של צריכת מוצרי חלב לאחר אכילת פירות. האם ייתכן שחסר בגופי האנזים לפירוק סוכר פירות? אם כן, האם אפשר לבדוק זאת?

תשובה:
לקטוז, סוכר חלב, הוא החומר שאינו מפורק אצל הסובלים מאי-סבילות ללקטוז, ונמצא בעיקר בחלב, אך גם בסוגי מזון שונים שאליהם הוא מוסף כחלק ממרכיבי ההכנה. הוא אינו נמצא בפירות. הסוכר הנמצא בפירות נקרא פרוקטוז. סוכר זה מתעכל בקלות ואינו מצריך פירוק. לכן החסר באנזים המפרק לקטוז אינו קשור לתסמינים שאותם את מתארת לאחר אכילת פירות. לא ציינת באילו תסמינים מדובר וכן באילו פירות, אם זה קורה באכילת פירות ספציפים או כל פרי. אמליץ לך לפנות לבדיקת רופא גסטרואנטרולוג אם התסמינים ממשיכים. כל טוב, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר אסף פרימן
ד"ר אסף פרימן עיניים
מנהל שירות הקרנית בבית חולים מאיר
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור
ד"ר מיכל שמעונוביץ מור כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"ד״ר שמעונוביץ רופאה נהדרת, מקצועית ביותר ובו זמנית נעימה ואדיבה. היא מסורה בצורה יוצאת דופן. אני ממליצה בחום לכל מי שתרצה לבחור בד״ר מיכל שמעונוביץ!!"
ד"ר עמנואל סגייה
ד"ר עמנואל סגייה כירורגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"dr sagiya was sensitive to the child's age, medical history and needed treatment. she explained treatment and surgery to a good understanding. most important for me as a mother is to say: i was confident that i leave my daughter in trustworthy and capable hands"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו