לחץ דם נמוך בעקבות שלשולים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני עם שלשולים כבר שלושה ימים. הלכתי לקופת חולים ונאמר לי שזה כנראה וירוס. אני בקושי מצליחה לשתות ולאכול, ומרגישה תחושת עילפון. בדקו לי את לחץ הדם והוא היה-85/50. אתמול נשלחתי למיון לקבל עירוי. היום ניסיתי לשתות כמה שאני יכולה, וגם היום אני מרגישה לא טוב. מה עושים לגבי לחץ הדם, האם הוא נמוך?

תשובה:
לחץ הדם הנורמלי לאישה בגילך הוא 120/80, אך כמובן שיש הבדלים רבים בין אדם לאדם, וחשוב לדעת מהו לחץ הדם הבסיסי שלך. ככלל, במצב של שלשול, ישנו איבוד גדול של נוזלים ומלחים, מה שמביא לירידה בנפח הנוזלים הכללי ועשוי לגרום לירידה מסויימת בלחץ הדם. חשוב להרבות בשתיה, ולהימנע ממאכלים שמגבירים את השלשול, כמו מוצרי חלב. אם אין שיפור ואת עדיין מרגישה תחושת עילפון, פני שוב לרופא המטפל. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד