נוזל פלאורלי ברקמת הריאה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/11/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בוצע אצלי ניקור פלאורלי, ובתוצאות הבדיקה נכתב שנמצא נוזל אקסודט, המכיל אאוזינופילים בכמות רבה. מה זה אומר? הנוזלים בריאה הם בצד ימין. מה צריך לעשות בשביל שזה יעבור? האם הליכה רגלית יכולה לייבש אותם או כל דבר אחר? אציין שהייתי מאושפז ארבעה ימים ועשו לי את כל הבדיקות (מוח עצם ,קולונוסקופיה, CT בית חזה, ביופסיה מבלוטת לימפה מפשעתית). כרגע אני לא מקבל שום טיפול. אשמח עם תוכל לכוון אותי לרופא מומחה, או לחלופין, אם יש פעילות כלשהי או מאכל שיכול לעזור להפחית את הנוזל. הכי מעניין אותי ממה זה בא. אני רוצה לציין עוד דבר, אולי יש לזה קשר - אני חולה פסוריאזיס. כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות. הרופא כתב על הממצאים: "ריאות - קולות נשימה מימין מופחתים בצורה משמעותית, פרמיטוס חסר מימין, עמימות בניקוש מימין". הרופאים חושבים שדלקת ריאות בלי חום שכנראה גרמה לנוזל הזה.

תשובה:
נוזל פלאורלי עם אאוזינופילים, זהו נוזל ברקמת הריאה המכיל תאי דם לבנים מסוג אאוזינופיל. כאשר תאי דם לבנים עולים, יש חשד לדלקת, ולכן ההסבר של הרופאים מתאים לחשד לדלקת ריאות. האם נתנו לך אנטיביוטיקה? או שאמרו לך שזה ויראלי ויעבור מעצמו? אם זו אכן דלקת, הנוזל ייספג מעצמו כאשר הדלקת תחלוף. אין קשר בין זה לבין מחלת הפסוריאזיס, ואני גם לא חושבת שתוכל לעשות משהו בנידון על ידי אכילה שונה או ספורט. ככל הנראה הזמן יעשה את שלו וזה יחלוף. בשביל לקבל חוות דעת נוספת, אתה צריך לפנות למומחה ריאות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד