רמת טרנספרין נמוכה למעשנת כבדה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/12/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

ערך transferrin saturart נמוך מהנורמה (9%), רמת ברזל 36, המוגלובין בטווח הנורמה , עקב כך שאני מעשנת כבדה . מה כדאי לעשות?

תשובה:
נשמע כאילו את סובלת מאנמיה עקב חוסר ברזל, אך חסרים כמה פרטים בנתונים שסיפקת: מהו ערך ההמוגלובין בדמך? מהו ה- MCV (נפחו של תא הדם האדום) ומהו הפריטין - ערך שיכול לתת אינפורמציה באשר למאגרי הברזל בגופך. צריך לבדוק אם את סובלת ממחלות נוספות, אם את לוקחת תרופות, מהי התזונה שלך, האם קיימות תלונות נוספות מהן את סובלת. בגילך, סביר שמדובר בחסר ברזל, וסביר כי זה נגרם עקב כמות נמוכה של ברזל בתזונה. אם ייתכן כי את אכן אינך אוכלת מאכלים המכילים ברזל (בעיקר בשר אדום) - מומלץ לקחת תוספי ברזל, ולחזור על הבדיקות בעוד 2-3 חודשים. טוב, וכמובן שכדאי גם להפסיק לעשן.