רמת לויקוציטים גבוהה בשתן עם תרבית תקינה בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/12/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-19. מדי חודש אני עושה בדיקת שתן ומקבלת תשובה של לויקוציטים גבוהים. תרבית השתן שעשיתי בעקבות זאת לפני חודש הייתה תקינה. ועם זאת, גם החודש בבדיקת שתן לכללית רמת הלויקוציטים גבוהה. מה זה אומר ומה עושים?

תשובה:
רמת לויקוציטים גבוהה, לויקוציטוזיס, בדרך כלל מעידה על זיהום כלשהו, אך בהריון יכולה להיות עלייה, מספר התאים הלבנים יכול להיות פי 3-2 מהנורמה, והדבר לא בהכרח משקף זיהום אלא יכול להיות חלק מהשינויים הפיזיולוגיים הנצפים בהריון. אין באפשרותי לענות על שאלתך במלואה, מכיוון שחסרים לי פרטים כגון שאר תוצאות בדיקות הדם לגבי שורות תאים ספציפיים, כגון אאוזינופילים, בזופילים (עלייה באחד מהם יכולה להצביע לכיוון הזיהום הקיים), ואם את סובלת התסמינים כלשהם כגון חום, צריבה במתן שתן, או כאב במותניים. אמליץ לך להמשיך לעקוב אחרי תוצאות הבדיקות, אך לקחת בחשבון שאם הערך ממשיך להיות גבוה, ואין כל תסמינים, זה יכול להיות נורמלי. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד