שיעור בשק האשכים אצל ילד בן 7
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/12/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

האם שיעור קל בשק האשכים אצל ילד בן 7 וחצי מעיד על התבגרות מוקדמת? בני שעיר באופן כללי. האם הוא זקוק לטיפול?

תשובה:
כדאי לבדוק את מידת השעירות מכיוון שהופעת שיער ערווה בגיל כזה אכן מעט מוקדמת. בנוסף, חשוב לראות את עובי השערות, את גודל האשכים, ועוד סימנים המעידים על התבגרות מוקדמת. לצערי ללא בדיקה גופנית לא אוכל לעזור יותר. קראי את המידע בתשובה הבאה ופני לרופא ילדים לבדיקה: http://www.infomed.co.il/questions/q_081106_1.htm