האם מומלץ לטפל בהליקובקטר עם אניטיביוטיקה?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בעקבות כאב בבטן העליונה עם הקרנה למותניים ולגב, כאבים של יום אחד, קיבלתי כדור פאמוטידין שכנראה עזר, כי הכאבים חלפו. עבר שבוע והכל נראה בסדר. רופא המשפחה שלי בכל זאת בדק נוגדנים להליקובקטר במסגרת בדיקות דם שגרתיות, ומסתבר שנמצאו נוגדנים. האם צריך להתחיל בטיפול אנטיביוטי למרות שהכאב חלף, אין סימפטומים אחרים ואין היסטוריה משפחתית בכיוון הזה? האם האנטיביוטיקה, במידה ולא תכחיד את החיידק, תגרום לו לעמידות יתר? האם תוצאות הבדיקה הינן ודאיות לצורך התחלת טיפול?

תשובה:
אין קשר להיסטוריה משפחתית במקרה של הליקובקטר פילורי. מומלץ לקחת טיפול כדי למנוע התקף נוסף של כאבים. בדרך כלל האנטיביוטיקה פותרת את הבעיה, בעיקר כאשר מתחילים טיפול בשלב מוקדם כמו אצלך. תוכלי למצוא מידע נוסף על הליקובקטר פילורי על ידי שימוש במנגנון החיפוש של אינפומד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד