דלג לתוכן

ערך גבוה של CPK אחרי נטילת טרבינאפין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/08/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטל תרופה נגד פטרת הציפורניים בשם טרבינאפין. בבדיקת הדם האחרונה שנעשתה לאחר 3 שבועות של שימוש בתרופה מופיע בערך ה CPK ערכים גבוהים מהנורמה (235). מה זה אומר? האם יש פגיעה בכבד? האם יש להמשיך וליטול את הכדורים עד סיום החודש?

תשובה:

קודם כל, משך הטיפול הממוצע בטרבינאפין הוא בין שלושה חודשים לחצי שנה. אתה מדבר על טיפול של חודש, זה נשמע לי מוזר קצת. לטרבינאפין יש מספר תופעות לוואי, ביניהן כאבי ראש, כאבי בטן, שינוי בטעם בפה ועלייה באנזימי הכבד. עליית ה – CPK היא לא אחת מהן. יכול להיות שהערך עולה בתגובה לתופעות לוואי אחרות שיש לך. בנוסף, תמיד צריך להשוות את הערכים החדשים לערכים בסיסיים שהיו בחולה עוד לפני נטילת התרופה. כמו כן, בדיקת ה-CPK צריכה להיעשות בבוקר, לאחר ש-12 שעות לפני כן הגוף לא היה בפעילות מאומצת, כגון התעמלות, הליכה מרובה, סקס וכו' - מסיבות כאלה מתקבלים לפעמים ערכי CPK מוטעים. בכל מקרה, כל מי שנוטל טרבינאפין צריך להיות במעקב רופא מטפל, פעם בחודש, לבדיקה גופנית ובדיקות דם, ולכן בבדיקתך הבאה אצל רופא העור המטפל שלך אני ממליץ לך לעבור איתו על כל תופעות הלוואי שלך. תוכל לקרוא עוד על טרבינאפין באינדקס התרופות של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר חגי מוסקוביץ
ד"ר חגי מוסקוביץ אורתופדיה
ד"ר ברנרד דוידוביץ
ד"ר ברנרד דוידוביץ כירורגיה
ד"ר אהרון גליק
ד"ר אהרון גליק קרדיולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו