טיפול אנטיביוטי כאשר יש חשד לזיהום בדרכי השתן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/08/2007
2 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע העשרים להריוני, ולפני כיומיים הרגשתי כאבים עזים בבטן התחתונה, במותניים ובגב התחתון. עשיתי בדיקת דם במרפאה והרופאה נתנה לי טיפול אנטיביוטי לדלקת בדרכי השתן - זינט . בינתיים הגיעו תוצאות התרבית: שתן-כללי PH (U) - (5 * 6.5 ) 8 Nitrit (U) - NEGATIVE Ketone (U) - NEGATIVE Glucose (U) - NORMAL Urobilinogen (U) - NORMAL Bilirubin (U) - NEGATIVE Protein (U) - NEGATIVE Leucocytes (U) - NEGATIVE Erythrocytes (U) - NEGATIVE

תשובה:
אני בשבוע העשרים להריוני, ולפני כיומיים הרגשתי כאבים עזים בבטן התחתונה, במותניים ובגב התחתון. עשיתי בדיקת דם במרפאה והרופאה נתנה לי טיפול אנטיביוטי לדלקת בדרכי השתן - זינט . בינתיים הגיעו תוצאות התרבית: שתן-כללי PH (U) - (5 * 6.5 ) 8 Nitrit (U) - NEGATIVE Ketone (U) - NEGATIVE Glucose (U) - NORMAL Urobilinogen (U) - NORMAL Bilirubin (U) - NEGATIVE Protein (U) - NEGATIVE Leucocytes (U) - NEGATIVE Erythrocytes (U) - NEGATIVE וגם: 100.000 CFU/ml.Multiple organisms probable contaminati מה זה אומר ה- CFU ? והאם האנטיביוטיקה לא מסוכנת לעובר? מתוצאות בדיקת השתן שלך אין עדות לזיהום בדרכי השתן. בדיקת השתן כללית אינה מדגימה קיום של תאי דלקת (תאים של מערכת החיסון) בשתן – דבר הצפוי להיות חיובי במקרה של זיהום. שנית, התרבית מראה צמיחה של חיידקים רבים מסוגים שונים, דבר שאינו טיפוסי לזיהום בדרכי השתן, שנגרם בדרך כלל על ידי חיידק מסוג אחד בלבד. קיומם של חיידקים רבים מסוגים שונים בדרך כלל מעיד על נטילה לא נכונה של תרבית השתן, ושחיידקים מהעור, מהנרתיק או מסביבת השופכה, הם שזיהמו את השתן לאחר מתן השתן לבדיקה, בלא שבאמת יהיו נוכחים במערכת השתן של הנבדק. CFU משמעו Colony Formation Unit. זה מדד למספר מושבות החיידקים הצומחות ממ"ל שתן אחד, וזהו המדד שלנו, הרופאים, לקיומה של דלקת זיהומית או לא. לשאלתך השניה, האנטיביוטיקה זינט אינה מסוכנת לעובר. לעומת זאת, זיהום בדרכי השתן שאינו מטופל יכול להיות מאד מסוכן לעובר, הן מבחינת זיהום של קרומיו והן מבחינת עירור של לידה מוקדמת. לכן החלטתה של הרופאה שלך היתה החלטה נכונה, להתחיל טיפול אנטיביוטי אם יש חשד גבוה לזיהום בדרכי השתן. במקרה הספציפי הזה, מסתבר שהטיפול היה לשווא, אך חשוב לזכור שהיתרון במקרה זה עולה על החיסרון. רפואה שלמה ד"ר אמיר בר-שי - אינפומד [13/08/2007]