דלג לתוכן

האם שימוש בגלולות למניעת הריון בזמן הריון יכולה לפגוע בעובר

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/08/2005
1 דקות קריאה

שאלה:

לאחר 3 חודשים רצופים של נטילת גלולות הפסקתי ולא הגיע המחזור - הריון! אין לי מושג מתי התעברתי במהלך חודשים אלו ומהו גיל ההריון. ברצוני לדעת אם יש איזה סיכון בנטילת הגלולות בזמן שמסתבר שבו הייתי מעוברת.

תשובה:

לא נמצא קשר בין שימוש לא מכוון בגלולות למניעת הריון בשלב מוקדם בהריון לבין עליה בסיכון למומים מולדים בעובר. יש רק מחקר אחד שמצא עליה בתדירות של מומים בדרכי השתן בנשים שנטלו גלולות בזמן ההריון. המלצתי היא שתתייעצי עם רופא נשים. עדיין הסיכוי למום בדרכי השתן הוא סיכון קטן. ניתן גם לעקוב באולטרסאונד ובסקירת המערכות המורחבת על מנת לוודא שהכל בסדר. רצוי גם לבצע US כמה שיותר מהר על מנת להעריך את זמן הכניסה להריון עפ"י גודל העובר ומדדים אחרים.
רופאים בתחום
ד"ר ויטלי אלכסנדרובסקי
ד"ר ויטלי אלכסנדרובסקי אורתופדיה
ד"ר רוני שפר
ד"ר רוני שפר ילדים
ד"ר אריה גורדין
ד"ר אריה גורדין אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו