דלג לתוכן
אני לוקחת ריספרדל 6 מ"ג ביום. בקרוב אני מגיעה ל 9. השאלה היא, כשמ
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/08/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקחת ריספרדל 6 מ"ג ביום. בקרוב אני מגיעה ל 9. השאלה היא, כשמפסיקים לקחת, יש מצב שיהיו תופעות לוואי ? והאם יכול להיות שהוא עושה כאב בפטמות וחלב ?

תשובה:
ריספרדל היא תרופה אנטי - פסיכוטית, שאחת מתופעות הלוואי שלה במקרים מסוימים היא עליה ברמת הורמון הפרולקטין. עליה של הורמון זה עשויה לגרום להפרשת חלב מהפטמות ולהפרעות במחזור. במקרה זה אכן יש להחליף את התרופה, אך ההחלפה צריכה להיעשות בפיקוח והדרכת רופא פסיכיאטר, כי הפסקה פתאומית עשויה לגרום לחזרת הסימפטומים ולהקשות על טיפול עתידי בתרופה אחרת.
רופאים בתחום
ד"ר בן ורנר
ד"ר בן ורנר אלרגיה ואימונולוגיה
4.6
( 7 חוות דעת )
"מטופלת אצל ד״ר בן ורנר מספר שנים. יחס אישי, איכפתיות וסבלנות"
ד"ר יונתן קוגן
ד"ר יונתן קוגן קרדיולוגיה
מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב, אסותא אשדוד, קרדיולוג מומחה במחלות לב והתמחות בהפרעות קצב
ד"ר סימון שנהב
ד"ר סימון שנהב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה להריון בסיכון גבוה במרכז הרפואי ברזילי. מומחה במיילדות וגניקולוגיה.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו