שינוי בסוג הגלולה למניעת הריון לפתרון בעיה של עודף שיער בפנים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 16/08/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

אני משתמשת בגלולות למניעת הריון כבר 6 שנים, אך לאחרונה החל שיעור יתר באזור הפנים. רופא הנשים ורופא העור המליצו לשנות את הגלולות מהרמונט ליסמין. האם השינוי בגלולות ישפר את התופעה או יעלימה?

תשובה:
שינוי הגלולות ישפר את התופעה ויכול להביא גם להיעלמותה. זה תלוי באישה עצמה ובחומרת התופעה. יסמין מכילה סוג של פרוגסטין שהפעילות האנדרוגנית שלו (אנדרוגן - הורמון גברי, למשל טסטוסטרון) היא נמוכה. פרוגסטין יכול להיקשר לרצפטורים של הורמונים גבריים ולכן לגרום לתופעות כמו שיעור יתר בנשים. בשנים האחרונות פותחו סוגי פרוגסטין שהשפעתם האנדרוגנית היא נמוכה בהשוואה לפרוגסטינים בגלולות מהדור הישן, ולכן גורמים לפחות תופעות לוואי של שיעור יתר או אקנה (פצעי בגרות). אני ממליצה לך לקחת את המלצת הרופאים שלך ולעבור לגלולה יסמין. את תמיד יכולה לנסות, ואם זה לא טוב לך - להפסיק, אך את לא תדעי זאת עד שלא תנסי.