שלפוחיות על אצבעות הידיים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 17/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

מדי כמה חודשים מתחילה אצלי באצבעות הידיים התפשטות של שלפוחיות קטנות. הדבר לא מגרד אבל שוחק את העור וכואב, ובעקבות השחיקה העור נעשה מחוספס. היתה לי בעבר אלרגיה חזקה במיוחד לקרדית אבק הבית, שנחלשה מאוד וכמעט עברה לחלוטין. האם יש קשר בין הדברים? מה מומלץ לעשות נגד זה?

תשובה:
אינני יכול להגיד לך אם יש קשר בין השלפוחיות לבין האלרגיה שלך לאבק. ברור שאת בחורה עם היסטוריה של אלרגיה, ולכן רגישה יותר לפתח אלרגיות גם לדברים אחרים. העובדה שהשלפוחיות באות והולכות כל כמה חודשים, מצביעה על דפוס של מחלה אלרגית שתוקפת אותך, ולאו דווקא על משהו זיהומי, אך זה יכול להיות גם ממקור פטרייתי. אין תחליף לראיית התופעה בעין. אני ממליץ לך לפנות לרופא עור בזמן התעוררות המחלה, כדי שיוכל לבצע בדיקה גופנית מלאה, לחקור לגבי ההיסטוריה הרפואית שלך, ואולי לעשות בדיקות נוספות, כמו לבדוק רגישות לאלרגנים או ליטול ביופסיה מהנגע, ועל ידי כך להגיע לאבחנה מדוייקת ולטיפול הראוי. ד"ר גיל טאובר - אינפומד