דלג לתוכן

שאלה

זה כמה חודשים שאני סובלת מכאבי גב עליון. בצילום ראו שינויים ניווניים קלים. אורתופד רשם לי אתופאן ושלח אותי לפיזיותרפיה. עשיתי בינתיים טיפול אחד, בעוד שבוע יש לי את השני, אך כבר יומיים יש לי כאבים בכל מצב - בתנועה, בישיבה, בהליכה ובשינה. האם כדאי לבקש מיפוי או CT? חוץ מזה כל הבדיקות, התיאבון והמשקל תקינים.

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/08/2007
1 דקות קריאה

תשובה:

שאלתך כללית מאוד לגבי התסמינים מהם את סובלת, ואין עדיין אבחנה לגבי איזה חלק בשלד הוא הפגוע, אם זוהי בעיה בעצם, שריר, עצב, גיד וכו' - לכל אפשרות יש בדיקה שמהווה את הסטנדרט האבחנתי לה. MRI היא בדרך כלל הבדיקה הטובה ביותר לאבחון של בעיות שלד אורתופדיות ועצביות. גם בדיקת מיפוי יכול להיות טובה לבעיות ספציפיות. אני מציע לך להמשיך במעקב אצל הרופא המטפל ולהגיד לו שהטיפול שהוא נתן אינו מועיל, והוא ימשיך בבדיקות נוספות עד שיגיע לאבחנה הנכונה ולטיפול המתאים. ד"ר גיל טאובר - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' שלמה ללצ'וק
פרופ' שלמה ללצ'וק חוות דעת משפטית
פרופ' צבי יואכימס
פרופ' צבי יואכימס אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר אוה ניב
ד"ר אוה ניב חוות דעת משפטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו