אבחון של הפרעת קשב וריכוז
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

מעולם לא בדקו אם יש לי הפרעת קשב וריכוז. אף פעם לא הצלחתי ללמוד, לא הצלחתי לסיים לימודים, למרות שגם אחרי הצבא ניסיתי ולא הצלחתי. אף אחד לא הציע לי ללכת לאבחון. עבדתי שנים בשליחויות, כי מעולם לא הצלחתי לשבת במקום אחד יותר משתי דקות ולהתרכז. עכשיו זה מאוד מפריע לי כי אני אמא, ולא יכולה להמשיך בעבודה מהסוג הזה. אני עוד מעט מתחילה ללמוד קורס ואני פוחדת ששוב לא אוכל "לשבת". האם כדאי לי ללכת לאבחון? למי לפנות?

תשובה:
אבחנה של הפרעת קשב וריכוז היא אבחנה קלינית, כלומר, הרופא יכול לקבוע את האבחנה על סמך תסמינים. האבחנה נעשית על ידי מספר תסמינים שצריכים להיות משולבים, ולפעמים אנשים טועים כאשר הם מקטלגים את עצמם רק בגלל קשיי למידה. כדי להיות בטוחה בעצמך, אני ממליץ לך להתייעץ עם רופא המשפחה המטפל בך בקופת חולים, ודרכו לפנות לנוירולוג או לפסיכיאטר המתמחים בסוג זה של הפרעות, כדי שהם יאבחנו, ובמקרה הצורך יתנו לך את הטיפול התרופתי המתאים וכלים נוספים שיאפשרו לך להתמודד עם הקשיים וישפרו את איכות חייך. לפרטים נוספים על הפרעת קשב וריכוז במבוגרים, ראי את התשובה הבאה באינפומד: http://www.infomed.co.il/questions/q_111005_6.htm