המאכלים האסורים לפני בדיקת דם סמוי בצואה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אבקש לדעת אם כמוסות שום מותרות או אסורות לשתיה בעת בדיקת דם סמוי בצואה, כי התגלו אצלי גם שומנים בדם ורמת כולסטרול גבוהה.

תשובה:
אין מידע הקובע כי אכילת שום פוגעת בתוצאות בדיקת דם סמוי בצואה. אין הכנות מיוחדות לבדיקה, למעט הצורך להימנע מאכילת מזון העשיר בברזל כמו בשר, דגים, ביצים וירקות ירוקים כשלושה ימים לפני הבדיקה. החשיבות העיקרית של הבדיקה היא באבחון מוקדם של סרטן המעי הגס. תוכלי לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול תרופתי להורדת רמת השומנים בדם, אם אינך מקבלת עדיין. מידע נוסף על הבדיקה נמצא כאן: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=197