חומרי הלבנת שיניים והגברת הסיכוי לעששת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

האם החומר להלבנת שיניים שמצוי במשחות שיניים יכול לזרז מקרים של עששת? כלומר, האם הוא פוגע בחומר המצפה את השן ומונע עששת?

תשובה:
מקדם השחיקה של משחות שיניים אלו יותר גבוה, ולכן בשימוש ממושך תיתכן רגישות מסוימת אצל אנשים שונים. בכל מקרה יעילות משחות אלו להלבנה הינה מוגבלת ביותר, וישנן דרכים יעילות יותר כדי להשיג תוצאה זו. ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים