דלג לתוכן

אני בת 18. לפני כחודש נשלחתי לבדיקות עקב מחזור לא סדיר, ובהן נמצא כי רמת הטסטוסטרון ( Testosterone total Ichil) ורמת האנדרוסטנדיאון (Androstendion) אצלי גבוהות. נורמת הטסטוסטרון היא 0.8 ואצלי הערך הוא 1.07, ונורמת האנדרוסטנדיאון היא 2.7 ואצלי הערך הוא 2.79. האם התוצאות משמעותיות? האם העלייה היא קלה או קריטית? והאם גלולות נגד הריון יכולות לטפל בבעיה?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2008
1 דקות קריאה

תשובה:

כאשר עורכים בדיקות דם לצורך בירור פרופיל הורמונלי, יש משמעות ליום המחזור בו נערכה הבדיקה. התוצאות שקיבלת אכן גבוהות וחורגות מהנורמה, אך הסטייה אינה משמעותית. הטיפול תלוי בסימפטומים: אם אין בעיה, מלבד תוצאות הבדיקה, בינתיים אין צורך בטיפול. אם מדובר באי-סדירות של המחזור, תוספת הורמונלית (כגלולות למניעת הריון, למשל) בהחלט יכולה לעזור, ואם מדובר בבעיה של אי-פוריות או קושי בכניסה להריון, יש צורך בהערכה וטיפול הורמונלי לצורך איזון הרמות. עלייך להיוועץ ברופא המטפל, שכן בידיו המידע על ההיסטוריה הרפואית והגינקולוגית שלך. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד
רופאים בתחום
פרופ' אנדרי קידר
פרופ' אנדרי קידר כירורגיה
ד"ר ליאורה אברמוב
ד"ר ליאורה אברמוב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
פרופ' יגאל וולמן
פרופ' יגאל וולמן יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו