המשמעות של הימצאות הווריד IVC בעובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אשתי בחודש השישי להריון רביעי. בבדיקת אולטרסאונד התגלה וריד רחב מאוד עם זרימה מוגברת, הנכנס לעלייה הימנית. הווריד יוצא מחבל הטבור ישירות ללב ללא מעבר בכבד. בדיקת אקו לב עוברי תקינה, יש חשד ל- IVC אברנטי. אשמח לקבל הסבר כדי להבין במה מדובר, מה הסיכונים ומה ניתן לעשות.

תשובה:
זרימת הדם בעובר ברחם שונה מזרימת הדם לאחר הלידה ולאורך החיים. הדם מתנקז דרך ה- Inferior Vena Cava (או IVC) ישירות ללב הימני, ומשם הוא ממשיך ללב השמאלי. לכן הממצא כי וריד זה הוא ה- IVC תקין. וריד אברנטי משמעותו וריאנט, כלומר וריד חלופי או שונה מהוורידים הצפויים להימצא אצל העובר. אין זה אומר שמשהו לא תקין. ציינת כי בדיקות אקו לב עוברי תקינות, ולכן לא נראה לי שיש סיבה לחשש. אמליץ לכם להמשיך לעקוב אחר התפתחות לב העובר ולהתייעץ עם רופא מומחה לאמבריולוגיה על מנת לקבל הסבר יותר מפורט לגבי תופעה התפתחותית זו. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד