דלג לתוכן

התקן תוך-רחמי אחרי ניתוחים קיסריים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/08/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 33, לאחר 5 ניתוחים קיסריים. שני הראשונים היו בגלל חוסר התקדמות בלידה, והשאר אלקטיביים. בכל ניתוח פיתחתי הידבקויות ובאחרון יותר מבכולם, והרופא אף המליץ לי שלא ללדת יותר. האם יש סיכון כלשהו בשימוש בהתקן תוך-רחמי? האם ההתקן ההורמונלי מומלץ לי? הומלץ לי לקחת כדורי סרזט אחרי הלידה, אבל הם גרו לי לדימומים. אני מיניקה לכן הומלץ לי על זה.

תשובה:

לאחר כל ניתוח בטן יכולות להתפתח הידבקויות, וככל שמספר הניתוחים עולה, עולה גם הסבירות לסיבוכים מסוג זה. התקן תוך-רחמי הוא אחד האמצעים המומלצים ביותר למניעת הריון לטווח ארוך. תוכלי למצוא מידע נוסף ומפורט במדריך אינפומד לאמצעי מניעה, כאן: http://www.infomed.co.il/preg/moreBirthControl.asp#IUD
רופאים בתחום
ד"ר מקסים סוקולוב
ד"ר מקסים סוקולוב אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
 אי סמייל מרכז דנטלי
אי סמייל מרכז דנטלי רפואת שיניים
ד"ר אלי קפלן
ד"ר אלי קפלן נפרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו