אבחון מוקדם של הורשת סוכרת של מבוגרים לעובר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני נשוי + 3 (חולה בסוכרת מבוגרים מגיל 40). אשתי בת 41 (בריאה לחלוטין). מעוניין להביא ילד נוסף. אילו בדיקות נידרש לעשות, והאם אין סיכון להביא ילד בכך שאני חולה סוכרת?

תשובה:
אומנם לסוכרת מטיפוס 2 ("סוג מבוגרים") יש רכיב תורשתי, אולם אין דרך לאבחון מוקדם. כמו כן לא מדובר בתורשה מנדליאנית (אחוזי ההורשה קטנים מאחוזי הורשה שלמחלות גנטיות). בשל גילה של אשתך, יש טעם כמובן לבצע בדיקת מי שפיר במהלך ההריון בשל הסיכון המוגבר לפגיעות כרומוזומליות בעובר.