נקודות חן המחייבות בדיקת רופא
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי כמה נקודות חן חומות. בשנים האחרונות שמתי לב שמתרבות אצלי נקודות חן בצבע בורדו בכל מיני מקומות על הגוף. האם יש מקום לבדיקה?

תשובה:
כל מי שגוון עורו בהיר או שיש לו נקודות חן בגוף, בוודאי נקודות חן חדשות ומשתנות, צריך לפנות פעם בשנה לרופא עור, לבדיקה כללית יסודית של כל הגוף. אנו חיים באזור שטוף שמש ונגיש לים, וההיחשפות שלנו לשמש היא מהגבוהות בעולם, ולכן המיקום של תושבי האזור שלנו במקרי סרטן העור הוא מהגבוהים בעולם, והוא עולה משנה לשנה. הבדיקה צריכה להיעשות מגיל ההתבגרות והלאה ללא קשר לצבע או מיקום נקודות החן. את הסינון השאירי בידי בעל המקצוע. ד"ר גיל טאובר - אינפומד