נוכחות נוגדנים לווירוסים אצל אישה הרה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 26/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בתחילת ההריון הראשון שלי. לפני שנתיים עשיתי הפלה, ועכשיו אני בשבוע השישי ורוצה מאד את המשך ההריון. בבדיקות התגלה שאני נשאית של הווירוס CMV. זאת פעם ראשונה שביצעו לי את הבדיקה הזו. כתוב: cmv-igg negative au/mk cmv-igm negative index hbs antigen negative robella-igg 246.00 iu/ml

תשובה:
אני בתחילת ההריון הראשון שלי. לפני שנתיים עשיתי הפלה, ועכשיו אני בשבוע השישי ורוצה מאד את המשך ההריון. בבדיקות התגלה שאני נשאית של הווירוס CMV. זאת פעם ראשונה שביצעו לי את הבדיקה הזו. כתוב: cmv-igg negative au/mk cmv-igm negative index hbs antigen negative robella-igg 246.00 iu/ml ההסבר שקיבלתי מרופא הנשים הוא שמדובר בווירוס שיכול לגרום למום בעובר, ושעלי להתרחק מילדים חולים, אפילו ממצוננים. אני פוחדת עד כדי כך שאני שוקלת לבצע הפלה. מה לעשות, איך נדבקתי וממה להיזהר? ואיזה טיפול רפואי יש? הנתונים שאת מוסרת אינם ברורים לגמרי, שכן על פי תוצאות המעבדה, סוגי הנוגדנים השונים לציטומגלו-וירוס נמצאו שליליים, והנוגדן היחידי שנמצא חיובי הינו נוגדן לאדמת. גם כאן נמצא נוגדן שמעיד על הדבקה קודמת במחלה, ולא ראשונית. באופן כללי, שני הווירוסים האלה אכן מסוכנים לעובר ועשויים לגרום למספר מומים ואף להוביל להפלה. הנושא נידון רבות באתר, ותוכלי למצוא מידע מפורט על ידי חיפוש שלהם באמצעות מנוע החיפוש של אינפומד. למען הסדר הטוב, כדי שהתמונה תובהר לך, וכדי למנוע ממך לחץ מיותר, גשי עם תוצאות הבדיקה לרופא, ובקשי ממנו הסבר מפורט על העניין. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד [26/08/2007]