צריבה מתמשכת בדרכי השתן
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 21. סבלתי משלוש דלקות חוזרות בדרכי השתן עקב קיום יחסי מין. טופלתי בזינט פעמיים, ובאופלודקס. הדלקת האחרונה שהיתה לי היתה לפני חודשיים, הדלקת חלפה אך הצריבה לא נעלמה. הצריבה היא לא בלתי נסבלת כמו בדלקת, אך עדיין ישנה ומציקה. עשיתי בדיקות חוז

תשובה:
ישנן כמה סיבות שיכולות לגרום לצריבה בדרכי השתן ללא צמיחה של חיידק בתרביות השתן. הראשונה היא מחלות מין מדבקות כגון כלמידיה, זיבה או עגבת. מחלות אלו ניתנות לאבחון על ידי בדיקות דם ושתן מסוימות. אם בדיקת שתן לכללית תקינה, ללא לויקוציטים, הסבירות שזו הבעיה נמוכה, אך כיוון שלא נמצא חיידק אחר, כדאי לפנות לרופא עור כדי לברר זאת. האפשרות השנייה היא אבנים או חול בדרכי השתן. ניתן לאבחן זאת בבדיקת CT בפרוטוקול אבנים. אבנים כאלו גם יסבירו את האירועים החוזרים של דלקות בדרכי השתן, מלבד קיום יחסי המין. האפשרות השלישית היא גידולים בדרכי השתן. בגילך הצעיר גידול כזה נדיר, אך אם כל שאר האפשרויות יישללו, ניתן לברר זאת על ידי בדיקת שתן לציטולוגיה, ובהמשך, אם יהיה בכך צורך, אפשר יהיה להעזר גם בבדיקת ציסטוסקופיה. איחולי בריאות! ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד