נטילת חומצה פולית בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 20, בהריון בשבוע ה-6. לא לקחתי חומצה פולית לפני ההריון והיום התחלתי לקחת את הכדורים בהמלצת רופא. הכדורים שקיבלתי הם של 0.5 מ"ג. האם זהו מינון מספיק? מה קורה אם לא לוקחים כלל חומצה פולית? האם זה משפיע על העובר?

תשובה:
ההמלצה היא ליטול 0.6-0.5 מ"ג חומצה פולית ביום בזמן הריון, ולכן המינון הניתן לך תקין. חומצה פולית היא ויטמין מקבוצת B. היא חשובה לבניית כל תא בגוף וחיונית לחילוף החומרים. היא חיונית להתפתחות תקינה של המוח ושאר מערכות הגוף של העובר בזמן ההריון, ולכן מומלץ ליטול אותה, בעיקר בשליש הראשון של ההריון. חומצה פולית נמצאת גם במאכלים רבים, ולכן מי שמקפידה על תזונה נכונה מקבלת מינון מספיק ואינה צריכה ליטול חומצה פולית. זה בגדר המלצה, מכיוון שכמו שהסברתי, החומצה הפולית חשובה מאוד לבניית המוח ואיברים נוספים בעובר. הריון קל ובריא! ד"ר קרן גלרון - אינפומד