האם התרופה פבוקסיל מפסיקה להשפיע אחרי שימוש ממושך?
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני משתמשת בפבוקסיל 100 מ"ג פעם ביום עקב חרדות, והייתי רוצה לשאול אם התרופה יכולה באיזו שהוא שלב להפסיק להשפיע עקב שימוש בה במשך שנתיים עם הפסקות?

תשובה:
תרופה זו שייכת למעכבי הניצול החוזר של סרוטונין במוח. לא ידוע על הביטואציה, כלומר, על תופעה של הפסקת ההשפעה לאחר תקופה ממושכת כתוצאה מהסתגלות הגוף לתרופה. להיפך, לא מומלץ להפסיק את נטילת התרופה ללא הוראת רופא, מחשש לחזרת התסמינים. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד