הגובה הסופי המשוער
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/08/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 15. הגובה שלי הוא 1.67 מטר, אמא שלי בגובה 1.67, כמוני, ואבי בגובה 1.72 מטר. לא גבהתי כבר שנה בערך. מהו הגובה המשוער אליו אגיע?

תשובה:
בנים יכולים לגבוה גם עד גיל 18, אבל המשך הצמיחה קשור גם בשאר ההתפתחות שלהם. האם כבר יש לך שערות בבית השחי? האם אתה כבר מתגלח? אם עדיין לא, סימן שעוד לא סיימת את ההתפתחות, וצפויות לך עוד כמה שנים של צמיחה. אבל אם מבחינה חיצונית התפתחת לחלוטין, ככל הנראה לא תגבה באופן משמעותי. ישנה דרך נוספת לברר זאת, על ידי צילום של כף היד. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד