מידי פעם אני סובל מנדודי שינה ולכן לקחתי על קיבה ריקה תרופה להשראת שינה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

מידי פעם אני סובל מנדודי שינה ולכן לקחתי על קיבה ריקה תרופה להשראת שינה בשם זודורם. אולם כדי שלא לשכב במיטה סתם, המשכתי לעבוד על המחשב עד שלהפתעתי לאחר כרבע שעה הרגשתי כיצד משהו, כמעט באופן פיזי, מרדים אותי בכוח. ממש לא יכולתי לזוז כשהלכתי בקושי למיטה, שם נרדמתי בתוך חצי שניה. לאחר שהתעוררתי, אחרי שלוש שעות, לא זכרתי מה עשיתי על המחשב בדקות האחרונות לפני שנרדמתי. קראתי באתר המופלא והמצוין שלכם את כל מה שכתוב על התרופה, אבל אולי אתם יודעים גם באיזה מנגנון גופני פועלת התרופה הזאת? כיצד קורה שהיא גורמת כל כך מהר לתחושת עייפות שדומה כאילו לא ישנת חודש שלם? האם יכולים להיות נזקים למי שלוקח את התרופה רק מידי פעם ולא סובל מתופעות לוואי?

תשובה:
התרופה בעלת השפעה היפנוטית- כלומר משרה שינה. מנגנון פעולתה הוא השפעה על קולטנים של מעביר עצבי בשם GABA במוח. אין נזקים מיוחדים בשימוש מדי פעם, למעט השפעה חזקה של שינה שעשויה לגרום לנפילות ובלבול בקשישים, וכן לגרום לעייפות גם ביקיצה ובמשך היום.