חניכיים אדומים שמצביעים על דלקת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

הבן שלי בן 7.6 ויש לו חום גבוה, 40 מעלות, עם דלקת גרון וחשד לסטרפטוקוק (מסרנו משטח גרון אך עדיין אין תשובה). בכל זאת התחלנו טיפול באנטיביוטיקה, וכאשר הסתכלתי במקרה בגרון, ראיתי שהחניכיים שלו מאוד אדומות, כמעט בצבע בורדו. מה זה יכול להיות? האם יש סיבה לדאגה?

תשובה:
המצב אותו את מתארת נשמע כמו דלקת חניכיים חריפה. מצב זה יכול להיות ללא קשר לדלקת הגרון, ויכול להיות קשור להיגיינה אורלית לקויה. אני מציע לפנות לרופא שיניים כדי לבדוק מה הבעיה. ד"ר מיכאל אבא - רופא שיניים