סיבות אפשריות לנזלת ולתחושת קור
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/08/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 32, סובלת בחודשים האחרונים מהצטננויות חוזרות ונשנות. אני שוחה מדי פעם בבריכה מקורה ולאחר כל שחיה אני שוב מצוננת, לרוב ללא חום. אני סובלת מקור יותר מהרגיל, תמיד הייתי רגישה מאד לקור, אך אני מרגישה כי הבעיה מפני שהיא הוקצנה. אילו בדיקות דם מומלצות והאם יש בדיקות נוספות שכדאי לי לעשות?

תשובה:
נזלת לאחר שחייה בבריכה יכולה להופיע עקב החשיפה לכלור. יתכן שאת גם סובלת מנזלת אלרגית שתוקפת אותך בעונת המעבר. האם גם בשנים קודמות בתקופת האביב סבלת יותר מנזלת? אם הדבר מפריע לך, תוכלי לפנות למומחה לאלרגיה לקבלת טיפול. לפני כן רצוי להיבדק על ידי רופא אף-אוזן-גרון ולוודא שאין בעיה אחרת במערכת הנשימה שגורמת לנזלות. תחושת קור מוגברת יכולה להיות תוצאה של שתי סיבות עיקריות: אנמיה ותת-פעילות של בלוטת התריס. רצוי לבדוק את רמת ההמוגלובין ואת רמת ה- TSH. ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד