ערכי cea לאחר טיפול בכמותרפיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/08/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

תוצאת בדיקה לביקורת לאחר 5 חודשים מתום הטיפול בכמותרפיה לאחר מסטקטומי cea = 22 . לפי הנראה התוצאה מצביעה על ממאירות חוזרת. אילו בדיקות יש לבצע על מנת לגלות את המקור ?

תשובה:
לאור העובדה שקיים סיפור של סרטן השד - הכי סביר להניח שזה המקור, אבל יש לבדוק האם המחלה התפשטה ולהיכן. אם יש ממצאים ממוקמים - כמו כאבים באיזור מסויים או גוש נמוש - כדאי לבדוק איזור זה. מומלץ ללכת לבדיקת רופא - לאחר מסטקטומיה כמות רקמת השד הנותרת מועטה, אך יש לבדוק את דופן בית החזה ואת השד השני, לבצע בדיקות דם הכוללת ספירת דם וכימיה (כולל תפקודי כבד). כמו כן מומלץ לעשות CT של החזה, הבטן והאגן ומיפוי עצמות. ניתן גם לעשות בדיקת PET-CT שבודקת קליטת חומר מסומן, וסורקת את הגוף כולו.