דוקסיטרים לטיפול בסינוסיטיס בזמן הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

ייתכן שהתעברתי לפני כמה ימים (קיבלתי ב- 8.8 והרגשתי ביוץ ב- 20). אני עם חום, כנראה עם סינוסיטיס וצריכה להתחיל אנטיביוטיקה (דוקסיטרים), חוששת להתחיל שמא אני בהריון. יש סיכוי שאפשר לבדוק בדרך מסוימת? בדיקה ביתית או בדיקת דם? אם אקח אנטיביוטיקה, האם בשלב זה יש סיכוי לפגיעה בעובר?

תשובה:
תרופת הבחירה לסינוסיטיס אינה דוקסיטרים. בנוסף, דוקסיטרים אסורה בהריון. בכל מקרה עצתי לך היא לבקש מרשם לאוגמנטין או אנטיביוטיקה אחרת ממשפחת הפניצילינים או צפלוספורינים שהן תרופת הבחירה לטיפול במצבך, ומותר ליטול אותן בהריון. ניתן לבצע בדיקה ביתית לאבחון הריון כבר מהיום ה- 8 להריון.