אולטרסאונד לבדיקת נגע רקמתי בכבד
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/08/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

ביצעתי קולונסקופיה וירטואלית ובכבד נצפה נגע רקמתי בצפיפות נמוכה בקוטר 1.5 ס"מ. הומלץ על קורלציה סונוגרפיה מכוונת לממצא. מהי משמעות הממצא?

תשובה:
אולטרסאונד עוזר לאפיין ממצאים בכבד במקרה שה CT לא נתן אבחנה חד- משמעית. קולונוסקופיה וירטואלית נעשית בד"כ ללא חומר ניגוד, כך שקשה לאפיין ממצאים כבדיים ויש להשלים את הבירור באולטרסאונד. הממצא יכול בהחלט להיות שפיר לחלוטין, כמו ציסטה או המנגיומה, אבל יש לבדוק זאת.