שק תקאלי וכאבים בכף הרגל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

ברגל ימין יש לי DVT מזה 10 חודשים. ברגל שמאל יש לי כאבים וצריבה בכף הרגל (כאילו על הדופן). לאחר כמה טיפולים עשיתי CT עמוד שדרה והתוצאות: L1-L5 = בלט שטוח של האנולוס לאחור עם לחץ קל על השק התקאלי. בגובה L5-S1- בלט דיסקאלי אחורי אמצעי וכן פורמינלי שמאלי עם לחץ על השורש L5 משמאל מה זה אומר? מה זה שק תקאלי ? האם זו הסיבה לכאבים בכף הרגל ?

תשובה:
השק התקאלי הוא המשך חוט השדרה ומעטפותיו המכיל שורשי עצבים. סביר להניח שלא זאת הבעיה הגדולה, כי אם בלט הדיסק והלחץ על שורש העצב L5 משמאל, שיכולים להסביר כאבים המקרינים לרגל שמאל. בכל מקרה יש לשוב עם תוצאות ה CT לאורתופד.