שימוש ב"חגיגת" וצריכת אלכוהול בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

בחודש האחרון בלעתי כ-10 כדורי "חגיגת" ושתיתי הרבה אלכוהול. בבדיקת הריון גיליתי כי אני בהריון לא מתוכנן כבר במשך כחודש. האם בלי צל של ספק ישנה פגיעה בעובר בשלב זה? והאם ישנה בדיקה שיכולה לשלול או לאשר פגיעה בעובר?

תשובה:
חשוב מאוד לדעת שהשליש הראשון להריון הינו השליש הקריטי ביותר. בשליש זה מתרחש תהליך ה"אורגנוג'נסיס", כלומר, יצירת האברים ומערכות הגוף השונות. שלב זה הוא השלב הרגיש ביותר בהריון. כל תרופה או סם טרטוגני הנצרך בשלב זה של ההריון עשוי להשפיע על התפתחות העובר ולגרום למומים קשים ביותר. לגבי אלכוהול, נערכו אינספור מחקרים והמסקנה היא חד-משמעית: אין לצרוך אלכוהול במהלך ההריון, כיוון שאלכוהול עלול לגרום למומים רבים ותסמונות שונות בעובר. לגבי "חגיגת", אומנם עדיין לא נערכו מחקרים מקיפים בנושא, אך כדורי חגיגת אינם מכילים חומרים טבעיים בלבד (כמו שמתיימרים המשווקים לשכנע), ולאחרונה קוטלג החגיגת כסם מסוכן, ועל כן סביר להניח שגם הוא בעל פוטנציאל טרטוגני. לצערי אין בדיקה שיכולה לשלול או לאשר באופן חד-משמעי פגיעה בעובר. פני לרופא המטפל, שיבצע בדיקות שונות, והיוועצי עימו. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד