הופעת פצעונים בעקבות נטילת פריזמה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/02/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

עקב בולימיה קשה ומצבי דיכאון וייעוץ של פסיכיאטר, התחלתי להשתמש בגיל 17 בפריזמה במשך שנה. במשך השנה בה לקחתי את התרופה החלו לצאת לי המון פצעים בפנים. הם הופיעו כעבור זמן מה של שימוש, ואז המליצו לי לקחת גלולות למניעת הריון מסוג דיאנה 35, ובאמת הפצעים עברו לי, וגם הפסקתי עם הפריזמה. היום אני בת 19 וחצי, ולפני כ-3 חודשים בערך התחלתי שוב עם הפריזמה. אני עדיין לוקחת גלולות, ובזמן האחרון שוב החלו להופיע לי פצעים בפנים. האם יכול להיות שהפריזמה לא מתאימה לי וגורמת לי לפצעים, למרות שבחודשיים הראשונים לא הופיע כלום? שאלתי את רופאת המשפחה והיא אומרת שזה לא אמור להיות מהפריזמה. אשמח לקבל חוות דעת נוספת.

תשובה:
אין קשר בין תופעת לוואי מתרופה למשך הזמן שנוטלים אותה. רגישות לתרופה או תופעת לוואי של תרופה יכולות להופיע בימים הראשונים לנטילתה, כמו גם לאחר תקופה ממושכת בה לא הופיעו רגישות כלשהי או סימנים המתאימים לתופעות הלוואי של התרופה. אחת מתופעות הלוואי של הפריזמה היא פריחה, אך לא פצעונים. הפריחה היא תופעת לוואי נדירה יחסית של הפריזמה. עקב ההיסטוריה שלך כחולת בולימיה, סביר יותר להניח שהפצעונים בפנים מקורם בחוסר איזון של אלקטרוליטים, מינרלים וויטמינים בגופך, כמו גם של מצבי לחץ וחרדה שמלווים את המחלה. אני מייעץ לך לפנות לרופא עור שיוכל לאבחן אם מדובר בפצעונים או בפריחה ולתת את הטיפול המתאים. תוכלי לקרוא עוד על פריזמה באינדקס התרופות של אינפומד. ד"ר גיל טאובר - אינפומד