המדריך המלא: כך תדעו אם זה קלקול קיבה

מזון שאוחסן לא נכון, בשר ודגים לא מבושלים ואי שמירה על היגיינה – כולם עשויים לגרום לקלקול קיבה. כיצד תשמרו מפניו ואיך מטפלים? מדריך

כתבה פרסומית כתבת חסות


תאריך עדכון: 24/02/2019


מיליוני אנשים ברחבי העולם חולים במחלות הנגרמות בשל מזון שלא מאוחסן כיאות, וההערכות מדברות על כשני מיליון איש שמתים בעקבותיהן. שלשול לבדו הוא הגורם לכ-1.5 מיליון מקרי מוות של ילדים בכל שנה, כאשר מרבית המקרים מתרחשים בשל מקורות מזון או מים מזוהמים, בעיה שמוכרת לרוב במדינות עולם שלישי.


אך גם בעולם המערבי קלקולי קיבה הם דבר נפוץ למדי, בעיקר בימים החמים או כאשר מטיילים ומאחסנים את המזון מחוץ למקרר. כיצד תדעו שאתם סובלים מקלקול קיבה ומה צריך לעשות כדי לטפל בו? לכבוד יום הבריאות העולמי, שהשנה שם דגש על בטיחות במזון, הכנו עבורכם מדריך מיוחד.



קראו עוד: זהירות, ביצים! כך תעשו בהן שימוש נכון




מהו קלקול קיבה?

קלקול קיבה היא מחלה הנגרמת בשל זיהום הנגרם ממגוון חיידקים, וירוסים וטפילים. הוא עשוי להיגרם גם בשל מגוון של מתכות וכימיקלים שנמצאים במזון או מים מזוהמים.


קלקול קיבה גורם לכאב חד ומהיר, ולרוב נמשך זמן קצר יחסית, אך במקרים קשים עלול לעבור זמן רב עד להחלמה. בנוסף, קלקול קיבה עלול להוביל לסיבוכים קשים יותר, ובמקרים מסויימים אפילו למוות.




מהם הגורמים לקלקול קיבה?

קלקול קיבה עלול להיגרם ממגוון רחב של מזהמים במזון או בשתייה. בשר חי, דגים, ביצים, חלב לא מפוסטר ומוצרי חלב שלא אופסנו כראוי הם בין הגורמים העיקריים לקלקולי קיבה ברחבי העולם, כיוון שלרוב הם מכילים חיידקים מזיקים.



הגורם העיקרי לקלקול קיבה - אחסון לא נכון של מזון




כיצד תדעו אם אתם סובלים מקלקול קיבה?

אם אתם סובלים מאחד מהסימפטומים הבאים - חשוב שתלכו להיבדק: הקאות, שלשול או שלשול דמי, כאבי בטן, חום וצמרמורות.


כל אחד מהסימפטומים עלולים להיות קלים עד חמורים ביותר, ועלולים להימשך החל ממספר שעות ועד מספר ימים. חשוב לדעת כי קלקול קיבה עלול לגרום למצב של התייבשות ולכן יש להקפיד על שתייה מרובה.




איך תוכלו להגן על עצמכם?

1. בראש ובראשונה תוכלו להגן על עצמכם מפני קלקול קיבה על ידי שמירה נכונה על אחסון והכנת מזון. בנוסף, נסו להימנע ככל האפשר מאכילת מזון לא מבושל, כיוון שהוא הגורם העיקרי למחלה.


2. בדקו תמיד את תאריך התפוגה של בשר וביצים לפני שאתם רוכשים אותם, ושוב לפני השימוש בפועל.


3. הימנעו מצריכה של חלב לא מפוסטר ומוצרים שהוכנו מחלב שכזה.


4. שטפו את הפירות והירקות בסבון ומים לפני שאתם אוכלים או מבשלים אותם.


5. אל תאכלו מזון או שתייה מקופסאות שימורים או פחיות שניזוקו.


6. שמרו על המזון שלכם ועל המטבח שלכם נקי ומסודר וודאו שגם מחוץ לבית אתם אוכלים רק במקומות שמקפידים על היגיינה. 



פורומים, אלרגיה

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
אלרגיה עורית מתן 22/11/2019 16:09
  • לאחר שימוש בחומר להסרת כתמים האצבעות שלי התמלאו בסימנים לבנים. האם זו אלרגיה?

  • + הוסף תגובה
אלרגיה לאבק ואסתמה מיגל 22/11/2019 14:12
  • שלום, במידה ויש מסנן אלגנים טוב, האם עדיין זה לא אמור להפריע לקרדית האבק באותו החדר להיות במצעים? והאם מי שעם אסתמה קשה ואלרגיה לאבק יכול לשאוב אבק עם שואב אבק אלחוטי דייסון עם מסנן לאלרגנים? כשאני שואבת יש אוורי שיוצא מהצד האחורי ואני תוהה אם זה מזיק לי תודה מראש

  • + הוסף תגובה
אלרגיה לחלב ואדוויל יפ 21/11/2019 20:40
  • האם ניתן לצרוך אדוויל כאשר יש רגישות גבוהה לחלב?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!