//

המדריך המלא: כך תדעו אם זה קלקול קיבה

מזון שאוחסן לא נכון, בשר ודגים לא מבושלים ואי שמירה על היגיינה – כולם עשויים לגרום לקלקול קיבה. כיצד תשמרו מפניו ואיך מטפלים? מדריך
כתבה פרסומית כתבת חסות
תאריך עדכון: 23/02/2020



מיליוני אנשים ברחבי העולם חולים במחלות הנגרמות בשל מזון שלא מאוחסן כיאות, וההערכות מדברות על כשני מיליון איש שמתים בעקבותיהן. שלשול לבדו הוא הגורם לכ-1.5 מיליון מקרי מוות של ילדים בכל שנה, כאשר מרבית המקרים מתרחשים בשל מקורות מזון או מים מזוהמים, בעיה שמוכרת לרוב במדינות עולם שלישי.


אך גם בעולם המערבי קלקולי קיבה הם דבר נפוץ למדי, בעיקר בימים החמים או כאשר מטיילים ומאחסנים את המזון מחוץ למקרר. כיצד תדעו שאתם סובלים מקלקול קיבה ומה צריך לעשות כדי לטפל בו? לכבוד יום הבריאות העולמי, שהשנה שם דגש על בטיחות במזון, הכנו עבורכם מדריך מיוחד.



קראו עוד: זהירות, ביצים! כך תעשו בהן שימוש נכון




מהו קלקול קיבה?

קלקול קיבה היא מחלה הנגרמת בשל זיהום הנגרם ממגוון חיידקים, וירוסים וטפילים. הוא עשוי להיגרם גם בשל מגוון של מתכות וכימיקלים שנמצאים במזון או מים מזוהמים.


קלקול קיבה גורם לכאב חד ומהיר, ולרוב נמשך זמן קצר יחסית, אך במקרים קשים עלול לעבור זמן רב עד להחלמה. בנוסף, קלקול קיבה עלול להוביל לסיבוכים קשים יותר, ובמקרים מסויימים אפילו למוות.




מהם הגורמים לקלקול קיבה?

קלקול קיבה עלול להיגרם ממגוון רחב של מזהמים במזון או בשתייה. בשר חי, דגים, ביצים, חלב לא מפוסטר ומוצרי חלב שלא אופסנו כראוי הם בין הגורמים העיקריים לקלקולי קיבה ברחבי העולם, כיוון שלרוב הם מכילים חיידקים מזיקים.


מיונז, ביצים, לחם וירקות עטופים בסרט של זירת פשע, קלקול קיבה
הגורם העיקרי לקלקול קיבה - אחסון לא נכון של מזון




כיצד תדעו אם אתם סובלים מקלקול קיבה?

אם אתם סובלים מאחד מהסימפטומים הבאים - חשוב שתלכו להיבדק: הקאות, שלשול או שלשול דמי, כאבי בטן, חום וצמרמורות.


כל אחד מהסימפטומים עלולים להיות קלים עד חמורים ביותר, ועלולים להימשך החל ממספר שעות ועד מספר ימים. חשוב לדעת כי קלקול קיבה עלול לגרום למצב של התייבשות ולכן יש להקפיד על שתייה מרובה.




איך תוכלו להגן על עצמכם?

1. בראש ובראשונה תוכלו להגן על עצמכם מפני קלקול קיבה על ידי שמירה נכונה על אחסון והכנת מזון. בנוסף, נסו להימנע ככל האפשר מאכילת מזון לא מבושל, כיוון שהוא הגורם העיקרי למחלה.


2. בדקו תמיד את תאריך התפוגה של בשר וביצים לפני שאתם רוכשים אותם, ושוב לפני השימוש בפועל.


3. הימנעו מצריכה של חלב לא מפוסטר ומוצרים שהוכנו מחלב שכזה.


4. שטפו את הפירות והירקות בסבון ומים לפני שאתם אוכלים או מבשלים אותם.


5. אל תאכלו מזון או שתייה מקופסאות שימורים או פחיות שניזוקו.


6. שמרו על המזון שלכם ועל המטבח שלכם נקי ומסודר וודאו שגם מחוץ לבית אתם אוכלים רק במקומות שמקפידים על היגיינה. 



פורומים אלרגיה

הודעה
מחבר
תאריך/שעה
אלרגיה לבוטנים בתינוקות מרב 14/08/2020 11:40
  • ד"ר שדה שלום, הייתי השבוע במיון עם ביתי בת ה-7 חודשים לאחר תגובה אלרגית (הקאות ופריחה) ככל הנראה לחמאת בוטנים. בשחרור מהמיון הומלץ על ביקורת במרפאת אלרגיה אך לפחות חודש לאחר התגובה. מדוע צריך לחכות חודש? האם יכולה לקבוע תור גם קודם לכן? תודה רבה לך:)

  • + הוסף תגובה
אורטיקריה ואיפור קבוע שיה 13/08/2020 14:26
  • שלום, אני מאובחנת עם אורטיקריה כרונית קלה ומטופלת באנטיהיסטמין, אני מעוניינת לעשות איפור קבוע בעיניים ומילוי צבע בשפתיים, האם יכולה להיות איזו שהיא בעיה? תודה רבה

  • + הוסף תגובה
אלרגיה לתינטק אסתי 12/08/2020 19:34
  • שלום דר',בני בן החצי שנה טעם בטעימות שקדיה וחמאת בוטנים, אכל כל אחד מהארגונים כמה וכמה פעמים ולא היה כלום. השבוע הופיעה אדמומיות בפנים לאחר אכילת האלרגנים האלו. מה לעשות הלאה? האם בטוח שזו אלרגיה אפילו שאכל כבר במבה וחמאת בוטנים ולא היה כלום?

  • + הוסף תגובה

הצטרפו לאינדקס הרופאים!