דלג לתוכן

איך בוחרים כירופרקט וממה צריך להיזהר

איך בוחרים כירופרקט וממה צריך להיזהר

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/05/2009
2 דקות קריאה



תהליך ההכשרה של הכירופרקטור

תהליך הכשרת הכירופרקטור אורך 7 שנים. בתחילת המסלול האקדמי נלמדים כל מדעי הרפואה בסיסיים, ולאחר מכן מסתעף המסלול לאבחנה קלינית הייחודית לעמוד השדרה.

שעות לימוד רבות מוקדשות ללימוד פרטני באנטומיה, בפיזיולוגיה, בפתולוגיה, באבחון הקליני וברדיולוגיה של מערכת העצבים ועמוד השדרה. בסיומן של 6 שנות הלימוד האקדמיות עובר הכירופרקטור שנת התמחות נוספת בבתי חולים או מרפאות אוניברסיטאיות. בתקופה זו עליו לצבור 250 אבחונים וטיפולים כירופרקטיים על מנת לסיים את חובותיו הקליניים.

בתום תקופת ההכשרה ניתן התואר ד"ר לכירופרקטיקה (DC) שהוא מקביל לתואר ד"ר לרפואה (MD). במספר רב של מדינות בארה"ב מקבל הכירופרקטור שסיים בהצלחה את מבחני הרישוי הגדרה של Chiropractic Physician – רופא כירופרקטור, ומחובתו לאבחן כרופא כללי ומוטלת עליו האחריות המלאה לבריאותו של החולה. חברות הביטוח מכסות במקרים אלה את כל קודי האבחנה החל מאבחון שדרתי פשוט ועד לידה שהתרחשה במרפאת הרופא.

כירופרקטיקה אינה "שיטת טיפול" כי אם מקצוע רפואי השלישי בגודלו בעולם לאחר הרפואה ורפואת השיניים. מקצוע זה מכיל מגוון גדול של טכניקות טיפול שונות ותתי התמחויות נוספות.
ישראלים רבים מעוניינים ללמוד את המקצוע , אך מכיוון שאין עדיין אוניברסיטה שמלמדת כירופרקטיקה בארץ, קשה מאד לעקור ל-7 שנים לחו"ל הן מבחינה כספית והן מבחינת משך הלימוד. רב המוסדות ללימודי כירופרקטיקה נמצאים בארה"ב ורובן דורשות תואר ראשון שווה ערך ללימודי קדם רפואה (pre med). לימודים אלה האורכים כ-3 שנים כוללים, ביולוגיה, כימיה, כימיה אורגאנית, פיסיקה, מתמטיקה, פסיכולוגיה ועוד. ישנן מלגות מועטות המוצעות מיד בתום לימודי הבסיס של ה-pre med והן ניתנות רק למצטיינים.
ניתן לקצר תהליכים ע"י הכוונת התואר הראשון ללימודי ה-pre med האמריקאים. לדוגמא רכישת תואר ראשון בביולוגיה יכולה להתאים ובכך לקצר את משך הלימוד מ-7 ל-4. כך נהוג במוסדות הלימוד האמריקניים והקנדיים. באנגליה ואוסטרליה המצב שונה.

הכירופרקטיקה בישראל

בישראל עובדים למעלה מ 70 דוקטורים לכירופרקטיקה אשר למדו במוסדות תחת פיקוח ה- CCE (Chiropractic Council of Education) בארה"ב, קנדה, אנגליה ואוסטרליה. עקב העובדה כי אין עדיין חקיקה מסודרת למקצוע הכירופרקטיקה, עובדים הכירופרקטורים תחת הרשאת חופש העיסוק. תעודות הכרה מטעם משרד הבריאות ניתנות רק לכירופרקטורים בוגרי מוסדות CCE הכירופרקטורים המורשים עובדים בבתי חולים ממשלתיים, בצה"ל, בלשכת שיקום משרד הביטחון וקופות חולים.חברות הביטוח מבטחות ומנפקות כיסוי לטיפולים כירופרקטיים וכן תאגיד "אבנר" מכיר ביעילות והוכחות המחקריות בתחום נפגעי התאונות. חלק מכירופרקטורים בעלי ההכשרה המתאימה אף משמשים יועצים מקצועיים לחברות ביטוח וארגונים שונים. הכירופרקטורים בישראל מאוגדים מקצועית באגודה הישראלית לכירופרקטיקה ICS מאז הקמתה בשנת 1984.

איך בוחרים כירופרקטור/ית

  1. יש לוודא שמדובר בכירופרקטור/ית בעל/ת תואר ד"ר לכירופרקטיקה DC
  2. רצוי שיהיה גם חבר/ה באגודה הישראלית לכירופרקטיקה

זהירות משרלטנים !!!
ישנם עשרות שרלטנים המכנים את עצמם בתואר כירופרקט או מטפל בכירופרקטיקה. האגודה הישראלית לכירופרקטיקה כבר הצליחה בעבר ובהווה בתביעות נגד מתחזים אלה וממשיכה לפעול בתחום החקיקה בנושא.

נכתב באדיבות דר' שחר קנין , מנהל מרפאות כירופרקטיקה - גב טוב

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר שחר קנין
ד"ר שחר קנין כירופרקטיקה
כירופרקט עם ניסיון רב של שנים, מרצה לאנטומיה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א ובעל הבנה מעמיקה באנטומיה והפיזיולוגיה של האדם
ד"ר דוד מילאטינר
ד"ר דוד מילאטינר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה לרפואת נשים וכירורגיה גינקולוגית
מרפאת היכל השן
מרפאת היכל השן רפואת שיניים
4.9
( 13 חוות דעת )
"שמי אורי ולא אורן.."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו