דלג לתוכן

שיאצו - ללחוץ מעט ולהוציא הרבה

שיאצו - ללחוץ מעט ולהוציא הרבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 09/05/2009
2 דקות קריאה

החל משנות השמונים לערך, החל העולם המערבי לקבל לשורותיו את הרפואה המשלימה, זו שהגיעה אלינו מיפן ומסין. יותר ויותר אנשים במדינות המערב פונים אל דרכי טיפול של הרפואה המשלימה מתוך אמונה שזו יכולה לפתור את בעיותיהם הבריאותיות. אחת מדרכי הטיפול המקובלים ברפואה זו היא שיאצו.

גם בישראל שיטת השיאצו תפסה מקום של כבוד, הן בקרב המטופלים באמצעות רפואה משלימה. ישראלים רבים פונים אל שיטה זו ואל שיטות אחרות ברפואה המשלימה מתוך חוסר אמונה שהרפואה הקונבנציונאלית יכולה לעזור להם. זאת עקב התחזקות התפיסה כי הרפואה המערבית מתעסקת יותר במתן תרופות ובפתרונות נקודתיים, מאשר בפתרון האמיתי לבעיה. הרפואה המשלימה בכלל, ושיאצו בפרט, נתפס בעיני רבים כדרך טיפולית הולמת לכאב, או בעיה אחרת שיש להם אשר איננה נגמרת בנקודה זו.

שיאצו היא שיטת טיפול באמצעות מגע אשר מקורה ביפאן. שיטה זו מאמינה שיש בגוף ערוצי אנרגיה שונים ובלתי נראים אשר משפיעים ומושפעים מהאיברים הפנימיים של בני האדם. כאשר סובל האדם ממחלה או כאב הוא למעשה סובל מחסימה של אחד ממקורות האנרגיה בגוף. חסימה זו גורמת להופעת הסימפטומים של הבעיה, כמו לחץ או כאב.

הטיפול בכאב הינו משתנה בהתאם לסוג הכאב ועל כן הוא דורש אמצעים שונים. הטיפול נעשה על ידי גירוי הגוף. הגירוי נקבע אחרי שהמטופל עובר אבחון ואיתור של החסימה האנרגטית שהוא חווה. האבחון מתבצע על ידי ראיון אישי, מגע והסתכלות עליו. לאחר מכן, כשהגירוי נקבע, מתחילים בסדרה של לחיצות ומתיחות בגוף המטופל כדי להתמודד עם החסימה.

שיטה זו מאפשרת להתמודד עם בעיות שונות בעמוד השדרה, מערכת העיכול ובעיות גניקולוגיות, נוירולוגיות ועוד. להבדיל מהגישה הקונבנציונאלית, ובדומה לתחומים אחרים רבים ברפואה המשלימה, גם מטפלי השיאצו מאמינים שיש קשר הדוק בין מה שחש הגוף למה שחשה הנפש. מכאן שיש לטפל באחד כדי לעזור לשני. כמו בגישות אחרות של הרפואה המשלימה, גם מטפלי שיאצו מאמינים שיש לטפל בכל הבעיה כמכלול ולא רק בסימפטומים שלה.

על מנת לאבחן חסימה אנרגטית יש להיות בעל יכולות אבחנה גבוהות, לדעת לשאול את השאלות הנכונות, להקשיב לטון הדברים, להבין את ההקשר ולעשות אותו אל מול מה שרואות העיניים. כמו כן, חשוב להבין שבכל נקודה בגוף בה המטופל חש כאב יש משמעות מסוימת, נפשית, שהיא הרבה יותר מאותו כאב פיזי צר.

מתי ניגשים מטופלים לטיפולי שיאצו? ובכן, ישנם מטופלים שייגשו רק כאשר הם ירגישו כאבים שונים בגוף, בעוד אחרים ייגשו גם בתקופות שאינם חשים כאב. זאת על מנת לטפל בגופם ולשחרר אותו באמצעות אותן לחיצות אצבע קטנות על הגוף. חשוב להבהיר שגם מטפלי שיאצו אינם חושבים שיש להיות מטופלים אך ורק דרכם, אלא שיש להשתמש גם בשירותי הרפואה הקונבנציונאלית. זאת על מנת להגיע לתוצאות הטובות ביותר עבור הגוף והנפש.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 גאורגי דז'נגבדזה
גאורגי דז'נגבדזה רפואה משלימה
מטפל בכיר
 עדי בוסקילה
עדי בוסקילה שיאצו
4.9
( 9 חוות דעת )
"עדי מטפל נעים וקשוב הגעתי לטיפול הניתוק מהגוף שלי ויצאתי בנאדם חדש לגמרי. הוא התאים את הטיפול במיוחד לצרכים שלי, והיה סבלני קשוב והשרה עליי אווירה נעימה. מחכה לטיפול הבא!"
 יגאל קלי
יגאל קלי שיאצו
4.7
( 3 חוות דעת )
"יגאל הוא מטפל חכם ורגיש. מכיר את תחום השיאצו והטיפול ברפואה הסינית לעומק. הוא עבד איתי על תחום ספציפי ואני מרגישה שיפור גדול אחרי מספר טיפולים. ממליצה על יגאל בחום."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו