מי בריא יותר – חובבי יין או חובבי בירה?
הגיע הזמן להכריע סופית בשאלה הנצחית – בירה או יין? אז באמת בריא יותר?
2 דקות קריאה
הגיע הזמן להכריע סופית בשאלה הנצחית – בירה או יין? אז באמת בריא יותר?
למה יין?
1. יין מועיל יותר ללב – הסגולות הרפואיות של שתיית יין באופן קבוע ידועות כבר לפחות עשור. מחקר משנת 2000 מצא כי אנשים השותים יין נמצאים בסיכון מופחת משמעותית למוות כתוצאה ממחלות לב וסוגי סרטן שונים, בהשוואה לאנשים אשר אינם שותים יין. שתיית יין מפחיתה את הסיכון למוות בערך בשליש. בקרב שתייני יין 10% תמותה פחות מאשר אנשים אשר אינם שותים כלל.
2. שתייני יין חולים פחות בסרטן – נתון זה ייתכן הודות לרכיב המצוי בקליפת ענבים הקרוי רזברטול. רזרבטול הוא כנראה התשובה לשאלה המפורסמת כיצד לצרפתים, אשר מרבים בשתיית יין ואשר התזונה שלהם מורכבת מכל כך הרבה שומן וכולסטרול, שיעורי מחלות לב כל כך נמוכים. הרזרבטול נחשב גם למאט תהליכי היווצרות של תאים סרטניים, אם כי לא מספיק מחקרים מאשרים השערה זו. שימו לב כי הרזרבטול מצוי רק ביין אדום, ולא לבן.
3. התזונה של שתייני יין טובה יותר – מחקר הראה כי שתייני יין עושים בחירות תזונתיות בריאות יותר מאשר שתייני בירה. החוקרים עקבו אחר מכירות של בירות ויינות ב-98 רשתות מזון במשך שישה חודשים, ובדקו את תכולת עגלת הקניות של צרכני היין והבירה. באופן מתאים, העגלות של צרכני היין הכילו יותר פירות, ירקות, ומאכלים דלי שומן בניגוד לעגלות של שתייני הבירה, בכללו מזונות מעובדים ומשקאות תוססים לרוב.
4. טוב בתקופת הריון - לפני כשלוש שנים, יצא מחקר בריטי אשר סתר דעה רווחת ועתיקת יומין, לפיה אסור לצרוך יין בזמן ההריון. לא רק שהמחקר הוכיח כי צריכה מועטה של יין בזמן הריון אינה מזיקה, אלא כי צריכת כוס יין אחת לשבוע, הטיבה גם עם האם וגם עם העובר. ילדים לאמהות שצרכו כוס יין אחת בשבוע סבלו פחות מהפרעות התנהגות והפרעות קשב וריכוז, בהשוואה לילדים שנולדו לאמהות אשר התנזרו מאלכוהול לחלוטין בתקופת ההריון.
למה בירה?
1. בירה מזינה יותר מיין – בירה לא מסוננת מכילה כמעט את כל ויטמיני B, מינרלים, וכמות אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) דומה ואף לעתים גבוהה מזו אשר ביין.
2. בירה מפחיתה מחלות לב – במספר מחקרים נמצא קשר בין צריכה קבועה ומתונה של בירה לבין העלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בגברים ובנשים כאחד. בנוסף, ויטמין B6 שמצוי בבירה עוזר גם הוא להפחתת מחלות לב.
3. לשתייני בירה יש אופציות דלות קלוריות – תתפלאו לשמוע, אבל גרסאות ה"לייט" של 4 מותגי בירה אמריקאים בולטים הן המובילות במכירות. למרות שלא הייתה קיימת עד לפני שלושה עשורים, הבירה הקלה צברה פופולאריות עצומה בעיקר בקרב שתייני בירה, אשר אינם מעוניינים בערך הקלורי הגבוה הנלווה לבירה. למרות שחובבי בירה אדוקים מסתכלים על הגירסאות הקלות כמשקה מהול במים, אין ספק שבירה קלה היא פתרון נהדר למי שרוצה ליהנות מבירה קרה ועדיין לשמור על המשקל, פתרון שלא קיים ביין.
4. בירה עוזרת בהפחתת הסיכון לסוכרת - מחקרים שונים מצאו כי שתיית בירה (באופן מבוקר ומתון כמובן) יכולה להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת. במובן זה, שתיית בירה מתונה יעילה יותר למניעת סוכרת מאשר הימנעות מוחלטת מאלכוהול.
בסופו של דבר, למרות שיין נתפס כמשקה עדין ובריא יותר, גם לבירה היתרונות שלה. הכל מתנקז להעדפה האישית שלכם. והכי חשוב – לשתות במתינות ולא להגזים.מאת: מערכת אינפומד
למה יין?
1. יין מועיל יותר ללב – הסגולות הרפואיות של שתיית יין באופן קבוע ידועות כבר לפחות עשור. מחקר משנת 2000 מצא כי אנשים השותים יין נמצאים בסיכון מופחת משמעותית למוות כתוצאה ממחלות לב וסוגי סרטן שונים, בהשוואה לאנשים אשר אינם שותים יין. שתיית יין מפחיתה את הסיכון למוות בערך בשליש. בקרב שתייני יין 10% תמותה פחות מאשר אנשים אשר אינם שותים כלל.
2. שתייני יין חולים פחות בסרטן – נתון זה ייתכן הודות לרכיב המצוי בקליפת ענבים הקרוי רזברטול. רזרבטול הוא כנראה התשובה לשאלה המפורסמת כיצד לצרפתים, אשר מרבים בשתיית יין ואשר התזונה שלהם מורכבת מכל כך הרבה שומן וכולסטרול, שיעורי מחלות לב כל כך נמוכים. הרזרבטול נחשב גם למאט תהליכי היווצרות של תאים סרטניים, אם כי לא מספיק מחקרים מאשרים השערה זו. שימו לב כי הרזרבטול מצוי רק ביין אדום, ולא לבן.
3. התזונה של שתייני יין טובה יותר – מחקר הראה כי שתייני יין עושים בחירות תזונתיות בריאות יותר מאשר שתייני בירה. החוקרים עקבו אחר מכירות של בירות ויינות ב-98 רשתות מזון במשך שישה חודשים, ובדקו את תכולת עגלת הקניות של צרכני היין והבירה. באופן מתאים, העגלות של צרכני היין הכילו יותר פירות, ירקות, ומאכלים דלי שומן בניגוד לעגלות של שתייני הבירה, בכללו מזונות מעובדים ומשקאות תוססים לרוב.
4. טוב בתקופת הריון - לפני כשלוש שנים, יצא מחקר בריטי אשר סתר דעה רווחת ועתיקת יומין, לפיה אסור לצרוך יין בזמן ההריון. לא רק שהמחקר הוכיח כי צריכה מועטה של יין בזמן הריון אינה מזיקה, אלא כי צריכת כוס יין אחת לשבוע, הטיבה גם עם האם וגם עם העובר. ילדים לאמהות שצרכו כוס יין אחת בשבוע סבלו פחות מהפרעות התנהגות והפרעות קשב וריכוז, בהשוואה לילדים שנולדו לאמהות אשר התנזרו מאלכוהול לחלוטין בתקופת ההריון.
למה בירה?
1. בירה מזינה יותר מיין – בירה לא מסוננת מכילה כמעט את כל ויטמיני B, מינרלים, וכמות אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) דומה ואף לעתים גבוהה מזו אשר ביין.
2. בירה מפחיתה מחלות לב – במספר מחקרים נמצא קשר בין צריכה קבועה ומתונה של בירה לבין העלאת רמות הכולסטרול הטוב (HDL) בגברים ובנשים כאחד. בנוסף, ויטמין B6 שמצוי בבירה עוזר גם הוא להפחתת מחלות לב.
3. לשתייני בירה יש אופציות דלות קלוריות – תתפלאו לשמוע, אבל גרסאות ה"לייט" של 4 מותגי בירה אמריקאים בולטים הן המובילות במכירות. למרות שלא הייתה קיימת עד לפני שלושה עשורים, הבירה הקלה צברה פופולאריות עצומה בעיקר בקרב שתייני בירה, אשר אינם מעוניינים בערך הקלורי הגבוה הנלווה לבירה. למרות שחובבי בירה אדוקים מסתכלים על הגירסאות הקלות כמשקה מהול במים, אין ספק שבירה קלה היא פתרון נהדר למי שרוצה ליהנות מבירה קרה ועדיין לשמור על המשקל, פתרון שלא קיים ביין.
4. בירה עוזרת בהפחתת הסיכון לסוכרת - מחקרים שונים מצאו כי שתיית בירה (באופן מבוקר ומתון כמובן) יכולה להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת. במובן זה, שתיית בירה מתונה יעילה יותר למניעת סוכרת מאשר הימנעות מוחלטת מאלכוהול.
בסופו של דבר, למרות שיין נתפס כמשקה עדין ובריא יותר, גם לבירה היתרונות שלה. הכל מתנקז להעדפה האישית שלכם. והכי חשוב – לשתות במתינות ולא להגזים.
האם המאמר עניין אותך?

עלייה במשקל אחרי אוזמפיק: מה חשוב לדעת?
מאת: מערכת אינפומד 30/11/2025
אוזמפיק הפכה בשנים האחרונות לאחת התרופות המדוברות ביותר בעולם בזכות יעילותה בהפחתת משקל, אז למה חלק מהאנשים עולים ב...
לכתבה המלאה

אחרי החגים: כך תחזרו בקלות לארוחות מסודרות
מאת: מערכת אינפומד 21/10/2025
תקופת החגים הסתיימה והמקרר כבר לא עמוס בשאריות של אוכל. זה הזמן לארגן מחדש את הארוחות המשפחתיות, לחסוך זמן במטבח, ל...
לכתבה המלאה

מזמינים אושפיזין לסוכה? מסתבר שבריא יותר לאכול יחד
מאת: מערכת אינפומד 30/09/2025
מנהג האושפיזין של סוכות הוא לא רק מסורת של אירוח. מאז מגפת הקורונה אנו מבלים יותר בארוחות משפחתיות ומארחים קרובים, ...
לכתבה המלאה

10 סיבות לאכול רימון
מאת: מערכת אינפומד 09/09/2025
עשיר בנוגדי חמצון, מפחית לחץ דם, משפר את תפקוד הלב והמוח, ואפילו תורם לפוריות – מחקרים מצביעים על כך שהרימון הוא הר...
לכתבה המלאה

חלומות פז מתחילים בצלחת שלנו
מאת: מערכת אינפומד 05/08/2025
האם ידעתם/ן שמה שאוכלים במהלך היום, ובעיקר לפני השינה, יכול להשפיע לא רק על איכות השינה, אלא גם על סוג החלומות שלנו...
לכתבה המלאה

תפוח אחד ביום – כן, אבל מתי הזמן הכי טוב?
מאת: מערכת אינפומד 22/07/2025
הוא נחשב לפרי בריא במיוחד, אבל האם הזמן שבו אוכלים תפוח במהלך היום משנה משהו? מסתבר שכן! אז איך זה משפיע על העיכול,...
לכתבה המלאה

האם סוכר באמת ממכר כמו סיגריות, סמים ואלכוהול?
מאת: מערכת אינפומד 13/07/2025
כולנו אוהבים.ות להתענג על פינוק מתוק עם הקפה או אחרי הארוחה. אבל האם מדובר בחשק בלתי מזיק, או שסוכר יכול להיות ממכר...
לכתבה המלאה

מזון מעובד שיכול לעזור לך לרדת במשקל? כן, זה אפשרי
מאת: מערכת אינפומד 20/05/2025
הרזיה לא חייבת להיות מסע מייסר של בישולים והגבלות. תאמינו או לא, יש מזונות מעובדים שדווקא תומכים בירידה במשקל, אם ר...
לכתבה המלאה

כך חיידקי המעיים משפיעים על מצב הרוח שלנו
מאת: מערכת אינפומד 18/03/2025
מחקרים מצביעים על כך שבריאות המעי משפיעה ישירות על המוח ועל מצב הרוח שלנו. איך נוצר קשר בין תזונה, מיקרוביום המעי ו...
לכתבה המלאה

האם תמיד נעדיף פירות טריים על יבשים?
מאת: מערכת אינפומד 04/02/2025
קלוריות ותכולת סוכר הן לרוב הסיבות שבגללן יומלץ לבחור בפירות טריים. איזה עוד יתרונות יש לפירות טריים שאין ליבשים ול...
לכתבה המלאה







