חוקרים טוענים: "פיתחנו שוקולד שמאט את ההזדקנות"
זה עשוי להישמע טוב מכדי להיות אמיתי: מדענים טוענים כי הצליחו לפתח שוקולד מיוחד, שלא רק שאינו גורם לנו לייסורי מצפון, אלא גם מבטיח להאט את קצב ההזדקנות של העור
זה עשוי להישמע טוב מכדי להיות אמיתי: מדענים טוענים כי הצליחו לפתח שוקולד מיוחד, שלא רק שאינו גורם לנו לייסורי מצפון, אלא גם מבטיח להאט את קצב ההזדקנות של העור
"Esthechoc", זהו שמו של השוקולד שפותח במעבדות החוץ של אוניברסיטת קמברידג', המכיל, על פי הדיווח, רמות גבוהות של אנטי-אוקסידנטים ואמור לצמצם את הופעתם של קמטים בעור.
חטיף במשקל 7.5 גרם מכיל, כך טוענים המדענים, כמות של אנטי-אוקסידנטים, השקולה לזו המצויה בפילה סלמון מאלסקה וכמות פוליפנולים, חומרים נוגדי חמצון, השקולה לאכילת 100 גרם שוקולד מריר איכותי.
המדענים טוענים כי צריכת השוקולד החדש יכולה לגרום לעור של בני 50-60 שנה, להראות כמו עור של בני 20 ו-30. ה"דיילי טלגרף" מדווח כי מחקר שנערך על פני ארבעה שבועות הראה כי נבדקים שאכלו את השוקולד מדי יום נהנו מאספקת דם טובה יותר לרקמות העור, ולפחות עדויות לדלקת בבדיקות הדם שלהם. לטענת יוצריו, חטיף השוקולד מכיל רק 38 קלוריות, ולכן הוא בטוח לאכילה גם לחולי סוכרת.
למרות ההבטחות הגדולות של ממציאי השוקולד החדש, מומחים בבריטניה מתייחסים אליו בחשדנות וטוענים כי נדרשים מחקרים נוספים על מנת להוכיח בוודאות אם הוא אכן בעל סגולות רפואיות.
לדברי פרופסור נאביד סאטר מאוניברסיטת גלזגו נדרשים מחקרים קליניים מקיפים כדי להוכיח את מה שהגדיר "טענות חזקות עד כדי גיחוך". הוא מוסיף כי אין כל הוכחה ביולוגית לכך שאכילת רכיבים מסוימים תורמת להאטת ההזדקנות, כשם שאין רכיבים מסויימים המוכחים כתורמים להזדקנות מואצת. מומחי תזונה אחרים טוענים כי החומרים המיוחסים לשוקולד פועלים ביעילות כשהם באים במגע ישיר עם העור, ולא כשהם עוברים דרך מערכת העיכול.
כך או אחרת יאלצו חובבי השוקולד להמתין, שכן השוקולד החדש עוד לא עושה את דרכו לרשתות השיווק בתקופה הקרובה ויוכלו, בינתיים, לצרוך במתינות שוקולד רגיל.