דלג לתוכן

אוהבים פירות? הם רק עושים אתכם רעבים יותר

מחקר מצא כי הפרוקטוז, סוכר הפירות המשמש גם להמתקת מזונות מעובדים, מעלה את תחושת הרעב שלנו

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/05/2015
2 דקות קריאה

מחקר מצא כי הפרוקטוז, סוכר הפירות המשמש גם להמתקת מזונות מעובדים, מעלה את תחושת הרעב שלנו

אוכלים פירות כדי לספק את החשק למתוק? מחקר חדש מצא שייתכן שהסוכר שבהם רק הופך אתכם לרעבים יותר, וגורם לכם לצרוך יותר מזון עתיר בקלוריות.

המחקר, שכלל 24 אנשים ופורסם בירחון האקדמיה הבינלאומית למדעים (PNAS) שבארצות הברית, מצא כי הפרוקטוז, חד סוכר המצוי בפירות, שאותו מוסיפים כממתיק למזונות מעובדים, קשור לפעילות מוחית המשפיעה על תחושת הרעב שלנו.

קראו עוד: 10 מזונות שעושים אתכם רעבים יותר

במהלך המחקר נתנו החוקרים למשתתפים ביום הראשון משקאות ממותקים בטעם דובדבן שהומתקו עם פרוקטוז. ביום השני ניתנו למשתתפים משקאות ממותקים שהומתקו עם גלוקוז. בכל אחד מהמקרים הם התבקשו לדווח על תחושת הרעב שלהם.

בנוסף נערכו למשתתפים סריקות מוחיות לאחר שהם שתו את המשקאות, במהלכן הראו להם תמונות של מזונות שונים. הסריקות הראו כי ישנה פעילות מוחית רבה יותר באזורים במוח שאחראים על תחושת הרעב לאחר שהם שתו משקאות המכילים פרוקטוז.

פירות. הפרוקטוז משפיע על תחושת הרעב

בנוסף הראו החוקרים למשתתפים תמונות של מזונות המכילים כמות גבוהה של קלוריות ושאלו אותם האם הם רוצים לאכול אותם, או שהם מעדיפים בונוס כספי שיינתן להם מאוחר יותר. כאשר שתו המשתתפים משקאות שהומתקו בפרוקטוז הם נטו יותר להעדיף את המזון עתיר הקלוריות - ולא את הכסף. 

קראו עוד: 6 ויטמינים שחסרים לכם - ואתם בכלל לא יודעים

החוקרים ציינו כי ייתכן שלפרוקטוז יש אפקט חלש יותר של מניעת רעב, לעומת גלוקוז. בנוסף, הדגישו, מדובר במחקר ראשוני וקטן, אך זו אינה הפעם הראשונה שבה נמצא כי פרוקטוז יוצר אפקט שאינו בריא לגוף. 

הפרוקטוז, המוכר גם כסוכר פירות, מצוי בעיקר בפירות ובדבש. בשנים האחרונות השימוש העיקרי שנעשה בו הוא להמתקת מזון ומשקאות, בשל מחירו הזול כשהוא מופק מסירופ תירס. בעבר ההמלצה לסוכרתיים הייתה לעשות בו שימוש כתחליף סוכר, משום שהוא נחשב כ"בטוח" עבורם מאחר והוא אינו מעלה את רמות הגלוקוז ואינו גורם להפרשת אינסולין.

כאמור, כיום כבר ידוע כי צריכה מופרזת של פרוקטוז גורמת לנזקים בריאותיים חמורים, ביניהם עלייה בסיכון למחלות לב, כבד שומני, דלקת מפרקים שגרונית וליתר לחץ דם, ואפילו להאצת תהליכי הזדקנות ותחלואה בסוגי סרטן מסויימים.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום תזונה ותוספי תזונה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו